Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την Ιονία Οδό

Η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση της «λειτουργικής» Ολυμπίας Οδού έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες χωρίς όμως να υπάρχουν «τελετές» καθώς έχει αποφασιστεί να γίνει η συνολική μεγάλη τελετή εγκαινίων, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Η ημέρα των εγκαινίων δεν έχει κλείσει αλλά και να έχει συμβεί αυτό παραμένει «επτασφράγιστο» μυστικό. Άλλωστε έχουμε την παράδοση με τελετές εγκαινίων και σε 3 άλλους άξονες (Ιόνια, Ε65, Αιγαίου).
Τώρα στο πεδίο της …δράσης, στην Ολυμπία Οδό, υπάρχει κλίμα ικανοποίησης τόσο στο Υπουργείο όσο και στον κατασκευαστή γιατί όλα δείχνουν ότι ξεπερνιούνται οι δυσκολίες και οι τελευταίες μέρες έχουν γίνει άλματα στην κατασκευή.

Μικρο-τμήματα που ολοκληρώνονται δίδονται στην κυκλοφορία και ήδη αυτό έχει συμβεί στο τμήμα μέχρι Ξυλόκαστρο, στις Σήραγγες Μαύρων Λιθαριών αλλά και σε άλλα μικρά τμήματα του δρόμου.
Είναι άλλωστε μία δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτη Παπανικόλα, όταν από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δηλώσει πως «όλοι εμείς εργαζόμαστε με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου. Υλοποιούμε μια δέσμευση που έχουμε αναλάβει μαζί με το Ελληνικό Δημόσιο: Να παραδίνουμε σε λειτουργία κάθε τμήμα του έργου που είναι δυνατό να λειτουργεί αυτόνομα, προκειμένου να ανακουφίζουμε τους οδηγούς από την κουραστική οδήγηση σε μία λωρίδα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας με εντατικούς ρυθμούς».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών που σημειώνουν στο ypodomes.com πως «στις επόμενες μέρες κάθε τμήμα που θα ολοκληρώνεται θα δίδεται στην κυκλοφορία, άμεσα.»
Τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι αποδόσεις τμημάτων χωρίς «κορδέλες» και σε μέρα με την μέρα ο αυτοκινητόδρομος που ενώνει την Κόρινθο με την Πάτρα θα αλλάζει. Μεγάλος στόχος είναι μέχρι την ημέρα των εγκαινίων, όλα να έχουν τελειώσει και τα 8,5 χρόνια των έργων να ολοκληρωθούν στον μεγαλύτερο βαθμό τους.
Υπενθυμίζουμε πως τα μικρο-τμήματα που θα παραμείνουν σε κατασκευή την περίοδο Απριλίου-Αυγούστου είναι στο Καμάρι, στις Καμάρες, στο Δερβένι, τα Αραχωβίτικα καθώς και σε τμήμα του Υπερ-Κόμβου Ρίου.
ypodomes.com
google page rank