Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση της ΛΑΕ για τους μετανάστες στα κρατητήρια του Αγρινίου

“Απελπισμένοι και πληγωμένοι μετανάστες (και) στην Αιτωλοακαρνανία!”, είναι ο τίτλος ανακοίνωσης της ΛΑ.Ε. σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια  της Δ.Α. Ακαρνανίας με τους μετανάστες που έχουν παρουσιάσει κρούσματα ψώρας, προκαλώντας εύλογα διαμαρτυρίες στους αστυνομικούς που εκφράζουν φόβους τόσο για την υγεία τους, όσο και για την υγεία-διαμονή των μεταναστών.
Αναλυτικά:
“Αυτές  τις μέρες  η Αιτωλοακαρνανία, καλείται να ανταποκριθεί σε  δυστυχισμένους μετανάστες ναυαγούς που καταπονημένοι, πεινασμένοι και άρρωστοι περισυνελλέγησαν προ ημερών, από το φορτηγό πλοίο Cacliarda με σημαία Μάλτας, δυτικά των Παξών.
Στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο κρατούνται μετανάστες σε κρατητήρια των Αστυνομικών  τους Διευθύνσεων.
Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση στο Αγρίνιο για να ενημερωθεί για το πρόβλημα και τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών.
Μεταξύ των μεταναστών, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγρινίου, κρατούνται και δώδεκα(12) που έχουν προσβληθεί από ψώρα, που έχουν διαμοιραστεί σε δύο θαλάμους.  Είναι προφανές ότι, παρά τη βοήθεια  του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων(ΚΕΕΛΠΝΟ) οι θάλαμοι κράτησης δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως θαλαμοι νοσηλείας, ούτε οι αστυνομικοί να υποκαθιστούν νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Ο κίνδυνος μετάδοσης και ανακύκλωσης της ασθένειας είναι υπαρκτός και η έντονη ανησυχία δικαιολογημένη.
Η πολιτεία και οι Δημοτικές αρχές οφείλουν άμεσα να σπεύσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε οι ασθενείς μετανάστες να μεταφερθούν σε κατάλληλους για νοσηλεία, ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα χώρους, καθώς επίσης να διασφαλισθούν όλοι οι απαραίτητοι όροι υγιεινής, όπου προσωρινά κρατούνται οι μετανάστες.
Οι μετανάστες, που τώρα βρίσκονται στην Αιτωλοακαρνανία, δεν είναι ένα τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται στο τεράστιο μαζικό κύμα απελπισμένων λαών που μεταναστεύουν, εξ αιτίας της φτώχιας και των πολέμων, που  ο Ιμπεριαλισμός και οι ισχυροί του παγκόσμιου πλούτου επιβάλουν στις χώρες τους και τους εξαναγκάζουν να εγκαταλείπουν τις εστίες και τις πατρίδες τους έντρομοι και απελπισμένοι. Ήδη η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε υγρό τάφο χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων. Η ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη είναι απόλυτες προϋποθέσεις για να μένουν και να δημιουργούν οι λαοί στους τόπους τους.
Φαίνεται για άλλη μια φορά ότι στη μνημονιακή Ελλάδα και οι στοιχειώδεις δομές έχουν καταρρεύσει και η πολιτεία στέκεται ανήμπορη να ανταποκριθεί με την επιβαλλόμενη αλληλεγγύη σε δυστυχισμένους συνανθρώπους μας όπως οι τωρινοί μετανάστες στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο. Όσο η χώρα βρίσκεται κάτω απ’ τη μνημονιακή μπότα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θα χάνεται!”

agrinio.press
google page rank