Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Επένδυση 300 εκατ. και 400 θέσεις εργασίας από την Παπαστράτος

Στην υλοποιήση επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα προχωρά η Παπαστράτος, θυγατρική της πολυεθνικής Philip Morris.
Αυτό ανακοίνωσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας. Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη που έχει ανακοινωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, θα δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις απασχόλησης. Ειδικότερα το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει την ανέγερση τριών νέων κτηρίων στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο.
Σε αυτές τις νέες εγκαταστάσεις θα παράγονται οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στο καινοτόμο «τσιγάρο» της Philip Morris το IQOS που έχει κερδίσει ήδη μερίδα καταναλωτών. Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε 10 μήνες από σήμερα, τα μηχανήματα, τα οποία έχουν ήδη παραγγελθεί θα φθάσουν στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος το Φθινόπωρο, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αδειοδότηση. Μέσω της νέας επένδυσης θα παράγονται 20 δισεκατομμύρια ράβδους καπνού IQOS.

capital.gr
aerasnews
google page rank