Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Στη Fraport και με τη… βούλα της Ευρωβουλής τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες του ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκου Χουντή, να επιδιώξει μέσω ψηφίσματος στην Ευρωβουλή, την ακύρωση της πώλησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας στην Fraport.
Με την ευκαιρία σημερινής έκθεσης της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, σχετικά με «τη στρατηγική για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη», ο Νίκος Χουντής υποστηριζόμενος από την Σοφία Σακοράφα και ακόμα 4 ευρωβουλευτές της Ενωτικής Αριστεράς, είχε προτείνει τροπολογία με την οποία κατέκρινε τους όρους σύναψης της σχετικής συμφωνίας παραχώρησης.
Συγκεκριμένα, τονιζόταν «ο κεφαλαιώδης ρόλος» των μικρών και περιφερειακών αερολιμένων. «Η κύρωση της συμφωνίας για τα 14 αεροδρόμια ανάμεσα στην Ελλάδα και την Fraport, ήταν προϋπόθεση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής (…) και ως αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων που αντιβαίνουν στο δημόσιο συμφέρον και στα συμφέροντα των εργαζομένων. Επίσης, δεν προωθούν τη συνδεσιμότητα, την κοινωνική ένταξη, ή τα συμφέροντα των νησιωτικών περιφερειών και δεν είναι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις και το δίκαιο του ανταγωνισμού. Κατά συνέπεια, ζητεί την ακύρωσή της» υπογράμμιζε η τροπολογία. Η πρόταση Χουντή απορρίφθηκε με 417 ψήφους κατά, 120 ψήφους υπέρ και 14 αποχές.
iefimerida.gr

google page rank