Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Εισάγουμε κοκαΐνη,εξάγουμε χασίς – Πώς οι λιμενικοί της Πάτρας «ξετρύπωσαν» τα 371 κιλά κάνναβης στο φορτηγό

Ο 62χρονος οδηγός της νταλίκας θα επιβιβαζόταν σε πλοίο της γραμμής Πάτρα -Ιταλία, το οποίο θα απέπλεε χθες στις 5.30 το απόγευμα από το λιμάνι της Πάτρας και θα έπιανε Ανκόνα. Όμως η μυρωδιά της σιλικόνης κίνησε την περιέργεια των λιμενικών και η έρευνα των ανδρών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και της Δίωξης Ναρκωτικών του Τομέα Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας έβγαλε αποτέλεσμα.
Στην οροφή του φορτηγού, μέσα σε ειδική κρύπτη, στεγανοποιημένη με σιλικόνη, ήταν κρυμμένα τα 370.887,5 κιλά χασίς, τα οποία ήταν μέσα σε 120 αεροστεγής συσκευασίας αλουμινίου. Το φορτηγό – ψυγείο για κάλυψη μετέφερε είδη ρουχισμού, σαμπουάν κ.α.Ο οδηγός σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr είναι κάτοικος Αθηνών αλλά έχει καταγωγή από την Πάτρα και εκτιμάται από στελέχη του Λιμεναρχείου, ότι είναι μέλος κυκλώματος.

Η χθεσινή επιτυχία του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Πάτρας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων τους τελευταίους μήνες, δεδομένου ότι το Λιμάνι της Πάτρας αποτελεί δίοδο, μέσω Ιταλίας, για την κεντρική Ευρώπη, όχι μόνο για τους διακινητές μεταναστών, αλλά και για τους λαθρέμπορους και τους εμπόρους ναρκωτικών.
Εξάλλου υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2016 το Λιμεναρχείο εντόπισε 43 κιλά κοκαΐνης σε φορτηγό και σε άλλη περατώσω, τον ίδιο μήνα, 67 κιλά χασίς.
Η κοκαΐνη έφτασε στην Πάτρα, από την Ιταλία, ενώ το φορτηγό με τα 67 κιλά χασίς είχε προορισμό την Ιταλία. Συνήθως η κάνναβη εξάγεται και η κοκαΐνη εισάγεται από το Λιμάνι της Πάτρας.
Ο Κεντρικός Λιμενάρχης της Πάτρας Δημήτρης Κυριακουλόπουλος στον απόηχο του χθεσινού «μπλόκου» στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, επισημαίνει στο thebest.gr ότι τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας αποτελούν βασικού θαλάσσιους δρόμους για την έξοδο στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, με αποτέλεσμα να δέχονται την «πίεση» των κυκλωμάτων που προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες. Εμείς εδώ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας έχουμε ένα σύστημα εντατικών, συστηματικών και καθολικών ελέγχων στα φορτία που έρχονται και φεύγουν από το λιμάνι της Πάτρας».
Να σημειωθεί ότι άμεσα, τους επόμενους μήνες το Λιμεναρχείο της Πάτρας, λόγω των μεταναστευτικών ροών και του εύρους των «μετώπων» που έχει να αντιμετωπίσει θα ενισχυθεί με περαιτέρω ανθρώπινο δυναμικό.
google page rank