Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Τα πρώτα ονόματα του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ - Έκπληξη ο γιός του Γιάννου Παπαντωνίου

Του Γιώργου Ευγενίδη
Πρόσωπα άγνωστα στο ευρύ κοινό, πλην όμως επιτυχημένα στον τομέα δραστηριοποίησής τους περιλαμβάνονται στα πρώτα ονόματα που προκύπτουν από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, το οποίο είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπεύθυνη για το «τρέξιμό» του είναι η διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΝΔ Ρεβέκκα Πιτσίκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχικές αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 1300, με 400 άτομα να περνούν στο επόμενο στάδιο της συνέντευξης. Από εκεί και πέρα και με βάση τα αποτελέσματα αυτών των συνεντεύξεων που, μεταξύ άλλων διενήργησαν και κεντρικά στελέχη της ΝΔ, αποκρυσταλλώνεται σταδιακά η πρώτη λίστα ανθρώπων που επελέγησαν. Είναι σαφές, πάντως, πως η ανάδειξη μέσω του Μητρώου Στελεχών δεν είναι νομοτελειακό πως οδηγεί και σε θέση στο ψηφοδέλτιο, μιας και αρκετά από αυτά τα στελέχη θα μπορούσαν να προσφέρουν από κάποια θέση στην κρατική μηχανή, σε περίπτωση που η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Αν, πάντως, στο Μητρώο υπάρχει μια μικρή έκπληξη, αυτή είναι ο γιος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, Νικήτας, ο οποίος πέρασε από τη διαδικασία έως την τελική φάση. Ο Νικήτας Παπαντωνίου σπούδασε Φυσική στο ΕΚΠΑ, συνέχισε με εφαρμοσμένα μαθηματικά στο ΕΜΠ και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα πανεπιστήμια του Λέστερ και του Ντέρμπι. Εδώ και αρκετά χρόνια, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το τελευταίο διάστημα είναι κεντρικό στέλεχος της εταιρείας Nobacco που δραστηριοποιείται στον χώρο των καπνικών προϊόντων. Στα πρώτα ονόματα της λίστας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Koolnews.gr, περιλαμβάνονται ο κ. Βασίλης Ανδρικόπουλος, ο οποίος είναι κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας Ολυμπιακή Ζυιθοποιία. Έχει εργαστεί επί πολλά χρόνια σε εταιρείες τροφίμων και ποτών, ενώ είναι απόφοιτης της Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει περάσει και από το Harvard Business School.

Άλλο πρόσωπο, προερχόμενο από τον ιδιωτικό τομέα, είναι το κεντρικό στέλεχος της ΤΕΡΝΑ Ροδιανός Αντωνακόπουλος, αλλά και η δικηγόρος (είναι νομική σύμβουλος της εταιρείας οργάνωσης επιχειρήσεων RED) Αθηνά Ψαράκη, η οποία είναι και εκπρόσωπος των αποφοίτων του πανεπιστημίου του Λονδίνου Queen Mary για την Ελλάδα. Ακόμα, από τον ακαδημαϊκό χώρο προέρχεται και ο κ. Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος είναι αναπληρωτής καθηγητής πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται και ο πρώην διοικητής του νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, οικονομολόγος Λάμπρος Γεωργόπουλος.

Στα ονόματα του Μητρώου περιλαμβάνεται και ο κ. Τάσος Μυτόγλου, ο οποίος ξεκίνησε από το Κερατσίνι, σπούδασε Οδοντιατρική και, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, μαζί με τον αδερφό του Θάνο ξεκίνησαν να λειτουργούν στο Aberdeen της Σκωτίας μια κορυφαία και αμιγώς εξειδικευμένη κλινική οδοντιατρικής. Άλλα ονόματα που περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Μητρώο είναι του επιχειρηματία στον χώρο των πλαστικών με καταγωγή από τη Βοιωτία Δημήτρη Σύρμου, της δικηγόρου και δημοτικής συμβούλου Παλαιού Φαλήρου Χαράς Γιαννοπούλου, του μαιευτήρα-γυναικολόγου Γιάννη Κούτρα, του αγρότη από την Ημαθία Νίκου Λιολιόπουλου, του φυσικού-καθηγητή Στέλιου Ορφανάκη και του πολιτικού επιστήμονα με καταγωγή από την Εύβοια Γιάννη Μανώλη.
koolnews
google page rank