Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Νέες προσχωρήσεις στα σκαριά

Πληροφορίες ότι «το σκέφτονται» Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Καρράς και Χάρης Θεοχάρης - Κάλεσμα Χρηστίδη σε Τσιόδρα να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος με το Ποτάμι
Σε κλίμα ευφορίας, που δημιούργησαν η επιστροφή Γρηγοράκου στο ΠΑΣΟΚ και η προσχώρηση Ιλχάν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φώφη Γεννηματά συναντάται σήμερα με τους πρώην βουλευτές του Κινήματος στο Κάραβελ. Στόχος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να δώσει την αίσθηση της πανστρατιάς, καθώς εκτιμά ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πολύ πιθανές. 
Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που δίνει στη σχετική ερώτηση, στη συνέντευξή της στα ΝΕΑ: «Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν. Τα δεδομένα μιλούν. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι ήδη ηττημένη πολιτικά και ηθικά και δεν πρόκειται να μακροημερεύσει. Είναι άδικο για τον Ελληνικό λαό να συνεχιστεί το μαρτύριο του Ταντάλου».

Οι εκλογές δεν είναι ο μόνος λόγος. Η Φώφη Γεννηματά θέλει να προλάβει τους ανταγωνιστές της στην κούρσα για την κεντροαριστερά. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παύλος Χρηστίδης ζήτησε χθες (στην εκπομπή Briefing στο Action 24) από τον Δημήτρη Τσιόδρα να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος Δημοκρατική Συμπαράταξη- Ποτάμι, θέμα που θέτει και η ίδια η πρόεδρος του κόμματος όταν την ρωτούν για τις σχέσεις της με τον Σταύρο Θεοδωράκη. 
Στη Χαριλάου Τρικούπη ήθελαν να προλάβουν και την εκδήλωση που διοργανώνουν αύριο στη Θεσσαλονίκη η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης, που διεκδικούν και αυτοί «κομμάτι» από την κεντροαριστερά. Στο πλαίσιο αυτό, η Φώφη Γεννηματά προωθεί την ιδέα ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Φεβρουάριο (ανάλογα και με τις πολιτικές εξελίξεις) και συνεχίζει τις επαφές με ανεξάρτητους βουλευτές που μελετούν το ενδεχόμενο της συνεργασίας.
Οι πληροφορίες είναι έντονες για την Κατερίνα Μάρκου και τον Γιώργο Καρρά, που προέρχονται από το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων αντίστοιχα, αλλά στο παρασκήνιο ακούγεται και τον όνομα του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος αποχώρησε από την Δημοκρατική Ευθύνη του Αλέκου Παπαδόπουλου.  
google page rank