Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αιτωλοακαρνανία:Το παρασκήνιο της συγκρότησης του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.

Μπορεί και παρά τα σενάρια που διακινούνται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες να απομακρύνονται ,δεν παύουν οι ζυμώσεις , οι συναντήσεις , οι επαφές για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων στην Αιτωλοακαρνανία και ιδίως της Ν.Δ η οποία με βάση τις δημοσκοπήσεις έχει ξεκάθαρο μεγάλο προβάδισμα .
Η αρχηγία Μητσοτάκη , το νέο που θέλει να κομίσει στην πολιτική ,αναμένεται να εκφραστεί και στις επιλογές του για τα ψηφοδέλτια και γι αυτό υπάρχει ένας υπόγειος και σε κάποιες περιπτώσεις φανερός διαγκωνισμός προσώπων για μια θέση στη λίστα και με το βλέμμα στο μέλλον , δηλαδή σε μια πιθανή διακυβέρνηση της χώρας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Μάρτιος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης είναι αδιαμφισβήτητα τα φαβορί για επανεκλογή μιας και έχουν ισχυρή σχέση με μεγάλο κομμάτι της βάσης της Ν.Δ , με χρόνια κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής παρουσίας ενώ τυγχάνουν ,ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια ο δεύτερος ,μεγάλης προβολής από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης .
Σίγουρα στη ψηφοδέλτιο ,θα είναι ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός ο οποίος από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας  για την αρχηγία του Κυρ. Μητσοτάκη και θεωρείται από τους ανθρώπους του αρχηγού στην περιοχή .
Στα συν του κ. Λιβανού πρέπει να προσμετρηθεί το γεγονός ότι ξεκινά με μια μεγάλη προίκα από την επαρχία Μεσολογγίου η οποία ψηφίζει και με τοπικιστικά κριτήρια .
Από εκεί και μετά , σύμφωνα με πληροφορίες του agriniotimes .gr,σοβαρά σκέφτεται την υποψηφιότητά του , ο πρώην αντιδήμαρχος  και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Νίκος Καζαντζής ο οποίος έχει ισχυρή απήχηση στο μεγάλο αστικό κέντρο του νομού αλλά και της Τριχωνίδας και λόγω του επαγγέλματος του ( δικηγόρος ) σε όλη την Αιτωλοακαρνανία .
Ερωτηματικό ,για το τι θα επιλέξει ,αποτελεί η περίπτωση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου και πρώην προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κ. Ρόκου προσώπου με ισχυρές πολιτικές αρχές ,με πρόσβαση στον τεχνικό κόσμο ,και με προφίλ πολιτικού που ταιριάζει απόλυτα στις προδιαγραφές Μητσοτάκη.
Ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ακόμη ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ ,πρόσωπο με συνεχή αρθογραφία για τη δράση του στο Περιφερειακό συμβούλιο ,έχει στενές σχέσεις με τον δήμαρχο του Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου και πολλοί είναι εκείνοι που τον φέρουν ως τον πιθανότερο διεκδικητή της δημαρχίας του Αγρινίου στην μετά Παπαναστασίου εποχή .Ο πρώην  δήμαρχος Ναυπάκτου  Θανάσης Παπαθανάσης θεωρείται ως σίγουρος για το ψηφοδέλτιο και το επιδιώκει και εκείνος με συνεχή παρουσία στις εκδηλώσεις της Ν .Δ σε όλη την Αιτωλοακαρνανία .
Μεγάλο γρίφο αποτελούν οι γυναικείες υποψηφιότητες με τις πληροφορίες να  κάνουν λόγο για μεγάλη ανανέωση  χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει έστω και μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα .
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΟΜΠΟΣ
agriniotimes
google page rank