Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Παντελίδης: Βγήκε το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων της Τροχαίας – Τι δείχνει

Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Τροχαίας που μπήκε στη δικογραφία της υπόθεσης φέρνει στο φως νέα, αποκαλυπτικά στοιχεία. Η ταχύτητα του οχήματος και τα πιθανά αίτια του δυστυχήματος.
Μέσα σε 200 σελίδες οι πραγματογνώμονες της Τροχαίας περιγράφουν τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη στις 18 Φεβρουαρίου 2016.
Στο πόρισμα, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 15/11/2016 και εντάχθηκε στην δικογραφία, φαίνεται ότι το μαύρο Mercedes έτρεχε με 118 χιλόμετρα την ώρα, δεν υπήρχαν ίχνη φρεναρίσματος και πως το όχημα έφυγε από το δρόμο χωρίς να υπάρξει κάποια παρεμβολή άλλου αυτοκινήτου.
Ως αιτία του δυστυχήματος παρουσιάζεται ο ανθρώπινος παράγοντας και όχι κάποια μηχανική βλάβη ή κατασκευαστικό λάθος του δρόμου. Επίσης, δεν κατονομάζεται ο οδηγός. Οι πραγματογνώμονες παρέμειναν στην αυτοψία της Τροχαίας στην οποία αναφέρεται ως οδηγός ο τραγουδιστής.
Όπως δημοσιεύει το STAR, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

“Το τροχαίο δυστύχημα, οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα σε όποιον οδηγούσε το ΙΚΥ- 4245 Ι.Χ αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος. Όποιος οδηγούσε, αφού αρχικά εκινείτο επί της γέφυρας εξόδου του πρώην ανατολικού αερολιμένα Αθηνών προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης με κατεύθυνση προς Αθήνα για κάποιο λόγο έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και συγκρούστηκε με τον εμπρόσθιο δεξιό τροχό πάνω στο υπερυψωμένο τσιμεντένιο τοιχίο”.
“Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω υπολογίστηκε ότι η ελάχιστη ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο τη στιγμή του δυστυχήματος ήταν 118 χιλιόμετρα την ώρα. Από τον λεπτομερή μακροσκοπικό – οπτικό έλεγχο προκειμένου να εξεταστούν τα συστήματα διεύθυνσης, ανάρτησης και λοιπά συστήματα για να διαπιστωθεί αν αυτά λειτουργούσαν κανονικά πριν το δυστύχημα δεν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν προβλήματα στα συστήματα του αυτοκινήτου”.
“Τα πιθανά αίτια που προκάλεσαν την εκτροπή από την κανονική πορεία του οχήματος κατά την άποψη μας ήταν τα ακόλουθα.
Κάποιο πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον οδηγό όπως ξαφνικό πρόβλημα υγείας, ζάλη, καρδιακό επεισόδιο, επιληπτικό επεισόδιο, κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ, χρήση απαγορευμένων ουσιών.
Κόπωση ή υπνηλία του οδηγού, στιγμιαία απόσπαση προσοχής όπως κινητό τηλέφωνο, τυχόν ακατάλληλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός”.
Σημειώνεται μάλιστα πως οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Οι πραγματογνώμονες της Τροχαίας διευκρίνισαν πως δεν είναι δική τους αρμοδιότητα να διερευνήσουν το ποίος ήταν ο οδηγός του Ι.Χ.
Όπως είχε αποκαλύψει το STAR, οι τοξικολογικές εξετάσεις είχαν δείξει ότι στο αίμα του Παντελή Παντελίδη ανιχνεύθηκε ποσότητα αλκοόλ της τάξεως του 2,72 ανά λίτρο αίματος.
Όπως είχε εξηγήσει στο κανάλι ο Διδάκτωρ Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστάσιος Σπαντιδέας “θα λέγαμε ότι είναι από τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν ανιχνευθεί ποτέ στο αίμα του ανθρώπου. Είναι πάνω από 11 φορές υψηλότερο από τα επιτρεπτά όρια και ουσιαστικά δεν απέχει καθόλου από το θάνατο, σε ορισμένους μάλιστα ανθρώπους θα μπορούσε να το έχει προκαλέσει. Δηλαδή τα επίπεδα είναι τόσο υψηλά που το άτομο ή θα πρέπει να είναι σε μια ημικωματώδη ή κωματώδη κατάσταση ή σε μια προθανάτια κατάσταση. Δηλαδή ένα άτομο με τέτοια επίπεδα αλκοόλης στο αίμα δεν μπορεί να έχει τις αισθήσεις του”, είχε επισημάνει ο γιατρός.
Ο κύριος Σπαντιδέας είχε τονίσει τότε μάλιστα, πως “αυτά τα επίπεδα αλκοόλης στο αίμα πρακτικά καταργούν κάθε σκέψη, κάθε νόηση και κάθε αντίδραση. Δηλαδή ουσιαστικά είναι να βάζετε μια κούκλα χωρίς νόηση να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο”.

google page rank