Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τον Ιούλιο στην κυκλοφορία το Κόρινθος-Κιάτο και Σήραγγες Δερβενίου

Για την ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων μίλησε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικο σταθμό "Στο Κόκκινο" και αναφέρθηκε στην παράδοση της παράκαμψης των Τεμπών που την τοποθέτησε μέσα στο χειμώνα, πριν τον Μάρτιο του 2017, ενώ έβγαλε είδηση μιλώντας για την Ολυμπία Οδό καθώς όπως είπε, τον Ιούλιο θα παραδοθεί το τμήμα μέχρι το Κιάτο (Κόρινθος-Κιάτο) αλλά και οι Σήραγγες στο Δερβένι.
Έθεσε ως στόχο την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και των άλλων αυτοκινητόδρομων τον ερχόμενο Μάρτιο...

Συγκεκριμένα για τα θέματα αυτά είπε: Εμείς έχουμε τρεις στόχους στο έργο: ο ένας είναι το θεσμικό πλαίσιο, ο δεύτερος είναι η ολοκλήρωση των έργων. Ενας αυτοκινητόδρομος που δεν έχει αυτή τη στιγμή αξιώσεις αποζημίωσης είναι η ολοκλήρωση του ΠΑΘΕ, τα Τέμπη (μιλά για την Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα) δηλαδή στην ουσία και η συνέχεια τους.
Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί τον χειμώνα πριν το Μάρτιο του ’17. (..) Και η Αθήνα – Κόρινθος – Πάτρα ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση γιατί είχαμε πολύ πρόσφατα την εκτίμηση του ανεξάρτητου μηχανικού, θα είναι αντίστοιχες οι μειώσεις από τις αποζημιώσεις του κατασκευαστή.
Δηλαδή το Μάρτιο του ’17 θα πηγαίνουμε Πάτρα χωρίς τους κινδύνους του παρελθόντος γιατί είναι ένας δρόμος στον οποίο έχει χυθεί πολύ αίμα. (...)Για την Ολυμπία Οδό έχουμε την παράδοση σε κυκλοφορία της σήραγγας του Δερβενίου τον Ιούλιο και θα έχουμε στις αρχές του χειμώνα την οριστική παράδοση του Κιάτου – Ξυλόκαστρο. Επομένως θα δοθεί ένα μεγάλο τμήμα μέσα στον Ιούλιο μέχρι το Κιάτο …
(...)Τώρα, ο στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τα έργα που βρήκαμε κολλημένα, σταματημένα και με πολλές δεσμεύσεις και να εντάξουμε νέα έργα τόσο με τα χρήματα που διατίθενται από το ΣΕΣ όσο και να βρούμε χρηματοδότηση από τις αγορές, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης για μεγάλα έργα.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
google page rank