Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΠΑΣΟΚ: Με ένταση οι εσωκομματικές εκλογές στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Εκτός αντιπροσώπευσης η Κατούνα και τα χωριά της Μεδεώνας σε επίπεδο οργάνωσης.. Πόσοι ψήφισαν; Ποιοι ήταν υποψήφιοι; Ποιοι εκλέγονται;

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 
Μια ξεχωριστή μέρα για το ΠΑΣΟΚ σήμερα μιας και πριν μερικές μέρες ήταν τα είκοσι χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου που το ίδρυσε.
Τα μηνύματα που έρχονται από την επαρχία είναι να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ με το κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και από τους δυσαρεστημένους του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να το πάρουν οι παλιοί πρώην βουλευτές, π. υπουργοί κλπ να κάνουν στην άκρη και να βοηθήσουν το κίνημα ή το ΠΑΣΟΚ  η με οποιαδήποτε άλλη ονομασία να απογειωθεί. Είναι η μεγάλη του ευκαιρία για την μετα ΣΥΡΙΖΑ εποχή.
ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΣΑΚΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΚΑΒΒΑΔΑ-ΜΥΡΩΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 
Τα σημάδια που έδειξε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ από πλευράς δημοτικής οργάνωσης Ακτίου - Βόνιτσας πάντως δεν είναι ελπιδοφόρο. Τέσσερις Βονιτσάνοι υποψήφιοι που μάλλον εκλέγονται όλοι ανάμεσά τους και ο Γιάννης Κουννέλης που είναι από το Μοναστηράκι αλλά σαν Βονιτσάνος κι αυτός. Από τα υπόλοιπα χωριά του δήμου μας δεν υπάρχει αντιπροσώπευση και κουμάντο και στο ΠΑΣΟΚ θα κάνει μόνο μια παρέα απο τη Βόνιτσα. Τεράστια η ευθύνη της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ αλλά και της πρώην οργάνωσης Ακτίου - Βόντσας που δεν ασχολήθηκαν καθόλου. 
Το αντίθετο συνέβη με το ψηφοδέλτιο για την Νομαρχιακή επιτροπή όπου υπάρχει αντιπροσώπευση από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας από δύο μέλη τον Γεράσιμο Σαμαρά από την Κατούνα και τον Κώστα Τσακάλη από την Πάλαιρο.
Ο νέος Κώστας Τσακάλης από την Πάλαιρο  ήρθε πρώτος με μεγάλη διαφορά στο Δήμο μας  και πήρε τα 101 από τα 141 ψηφοδέλτια ανάμεσα σε 13 υποψήφιους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΟΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΦΥΤΡΩΣΕ 
Η σύγκρουση πάντως Παπανδρεικών και ΠΑΣΟΚ ήταν αναπόφευκτη. Υπήρξε μια ένταση στην αίθουσα της ψηφοφορίας. Αλλά ένα αποτέλεσμα καθαρότατο με διαφανείς και σωστές διαδικασίες που δεν αφήνουν περιθώρια αρνητικού σχολιασμού.
 Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ήρθε ψηφοφόρος και φέρεται πως είπε εγώ είμαι Παπανδρεικός και ψηφίζω  ΠΑΣΟΚ.  Πολλοί άλλωστε Παπανδρεϊκοί ήρθαν και ψήφισαν όπως και πρώην ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ.
Το μήνυμα είναι τέλος π.χ. στους Βενιζέλο, Μωραίτη, Μακρυπίδη και όλους τους άλλους, ο χώρος του ΠΑΣΟΚ θέλει μεγάλη ανανέωση σε επίπεδο βουλευτών, ούτε θέλουν να ακούνε όνομα μέχρι τώρα βουλευτή θέλουν κάτι καινούργιο αυτό ακούγονταν έξω στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.  
Τα ψηφοδέλτια είναι τα παρακάτω όπως και οι σταυροί που πήραν στο Δήμο μας.




Ευάγγελος Δ. Κουτιβής
google page rank