Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Εδώ τα κανόνια βαράνε και το Αγρίνιο χτενίζεται!

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, είμαι σαφής: ασφαλώς είναι σημαντικό το γεγονός της απομάκρυνσης από την αντιδημαρχία του του πρώτου σε ψήφους αντιδημάρχου και η ανεξαρτητοποίησή του. Βέβαια και είναι θέμα τα λόγια και τα… μη λόγια που ακολούθησαν. Όπως πολύ σημαντικό θέμα είναι να χάνει τη δουλειά της μια συνάδελφος, ακριβέστερα να χάνει τη δουλειά του σε τέτοιες εποχές οποιοσδήποτε εργαζόμενος.
Να με συγχωρείτε αλλά νομίζω πως το εξαντλήσαμε. Μια βδομάδα έχει περάσει και ακόμη εξακολουθεί να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης, πολύ φοβάμαι για κουτσομπολιό και χτυπήματα στα social media, παρά για την οποιαδήποτε ουσία μπορεί να έχει.
Πάντα μένω κατάπληκτος με την έκταση που δίνεται σε τέτοια θέματα. Έγινε το κυρίαρχο και προχτές στο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι και ερώτηση για τις δηλώσεις στα media(!) έκανε επικεφαλής παράταξης. Για να μην μένουν σκιές… Μα οι σκιές δεν είναι αυτές, είναι άλλες. Είναι η ανεργία που απειλεί κάμποσους συμπατριώτες μας τώρα που πάει για φούντο άλλη μια τεράστια επιχείρηση. Είναι οι τοπικοί προμηθευτές που τραβάνε πάλι τα μαλλιά τους και είναι η τρύπα που θα πέσει στην αγορά τώρα με την υπόθεση του Μαρινόπουλου. Περιέργως δεν ακούω να οργανώνεται κανένα δίκτυο αλληλεγγύης για τους ανθρώπους αυτούς, ίσως γιατί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν είναι καθαρίστριες σε δημόσιες δομές και είναι και ντόπιοι. Άρα δεν έχουν ενδιαφέρον για κάποια ΜΚΟ.

Το μόνο που ακούω είναι κάτι φουστανελάτες ανακοινώσεις να γίνει… κρατικό το σούπερ μάρκετ(!) για να πέσουν οι τιμές και στα υπόλοιπα(έλεος!) ή να μπουν… αυτοδιαχειριστικά μέσα οι υπάλληλοι και να το δουλέψουν μόνοι τους! Προφανώς να… αυτοδιαχειριστούν τα άδεια ράφια ή να μοιράζουν μεταξύ τους τα χρέη σε τυρεμπόρους και άλλους παραγωγούς! Τι να πεις για τις παλαβομάρες που ακούς; Αν έχεις φτάσει τα 40 και δεν έχεις αναλάβει καμιά ευθύνη ποτέ, λογικό είναι να λες κάτι τέτοια.
Έχω ένα φίλο που στο facebook που ανάθεμα κι αν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα ταπεινά καθημερινά Αγρινώτικα ζητήματα. Ε, από προχτές που έγινε το κοσμοϊστορικό γεγονός στα δημοτικά θέματα, για κάποιο λόγο, κάνει κάθε μέρα κοινοποιήσεις τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις και το κους-κους της υπόθεσης. Αδυνατώ να καταλάβω πόσο πολύ τον νοιάζει το θέμα, έτσι αποστασιοποιημένος και, εν τέλει, απολίτικος που ήταν τα τελευταία είκοσι χρόνια! Αρχίζω να πιστεύω ότι ο Μένιος ο Φρου-Φρου δεν είναι τυχαίο που λατρεύεται να μισείται τόσο πολύ. Ο κόσμος ψοφάει για ίντριγκα και δολοπλοκία.
Μπορεί, βέβαια, να είναι και κάποιο προσωπικό κουσούρι το γεγονός ότι δεν θεωρώ όλα αυτά τα πρώτα ζητήματα για πάνω από μια- δυο μέρες (για τόσο, ναι, είναι για πρώτα θέματα συζήτησης). Οι άνθρωποι χωρίζονται σε αυτούς που όταν ανοίγει κεφάλι στη μέση του δρόμου πάνε από πάνω να δουν τα μυαλά στο έδαφος και σε αυτούς που, αν δεν μπορούν να βοηθήσουν σε κάτι, δεν βρίσκουν χαρά σε τέτοια θεάματα και συνεχίζουν το δρόμο τους.

Γ.Συμψηρής
agrinionews
google page rank