Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΟΣΔΕ 2016: 15 Απρίλη ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων

Στις 15 Απρίλη περίπου θα ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», η υποβολή της αίτησης για τις κοινοτικές ενισχύσεις ΟΣΔΕ 2016. Περίπου 730.000 δικαιούχοι θα υποβάλουν αίτηση στον φορέα της επιλογής τους, στην περιοχή της εκμετάλλευσής τους. Να σημειωθεί ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή να μην παρασυρθεί κανείς από φήμες που κατά καιρούς κυκλοφορούν. Τονίζουμε, λοιπόν, ότι όποιος δεν υποβάλει αίτηση δεν θα πληρωθεί όχι μόνο δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, αλλά ούτε πράσινη ενίσχυση, ούτε την εξισωτική.

Η ημερομηνία λήξης, για αίτηση χωρίς ποινή, είναι η 16η Μαΐου 2016 και όσες αιτήσεις υποβληθούν μετά θα χαρακτηρίζονται εκπρόθεσμες. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρη η μεγάλη δυσκολία, μιας και πρέπει να εισάγονται καθημερινά 30.000 αιτήσεις παραγωγών, πράγμα που αγγίζει τα όρια του ανέφικτου. Ταυτόχρονα, όπου απαιτείται, πρέπει να υποβληθούν οι αιτήσεις για μεταβολή των δικαιωμάτων.
Η πολυπλοκότητα του έργου είναι μεγάλη και απαιτείται γνώση του κανονιστικού πλαισίου, εμπειρία και γενικότερη γνώση από τους συμβούλους των Πυλών Εισαγωγής. Μεγάλη προσοχή στον εντοπισμό από τους παραγωγούς και ραντεβού, επειδή τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα.
Δικαιώματα βασικής ενίσχυσης
Εν τω μεταξύ, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το χρώμα του χρήματος θα δουν στις 11 με 15 Απριλίου οι αγρότες όλης της χώρας αφού τότε θα πραγματοποιηθεί η έκδοση των οριστικών δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης και στο ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη πληρωμή του 10% των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης καθώς και το πρασίνισμα. Σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει πρώτη η εφημερίδα μας, το ύψος των πληρωμών αυτών –μαζί με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις που υπολείπονται– θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Όσον αφορά τον προγραμματισμό για την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, μέχρι τις 15 Απριλίου θα πληρωθεί η βιομηχανική ντομάτα, τα ζαχαρότευτλα, τα ροδάκινα και τα πορτοκάλια χυμοποίησης. Το ίδιο διάστημα θα καταβληθεί και η ειδική ενίσχυση βάμβακος.


Χρήστος Διαμαντόπουλος – http://www.ypaithros.gr/
google page rank