Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον Νίκο Μπελογιάννη

Τον «άνθρωπο με το γαρύφαλλο» τιμά ο πρωθυπουργός, αναρτώντας ιστορικές του φράσεις
Ένα μήνυμα για τον Νίκο Μπελογιάννη ανάρτησε σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
Σαν σήμερα, το 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης και τέσσερις σύντροφοί του κομμουνιστές, εκτελέστηκαν, μετά την καταδίκη τους για κατασκοπεία, σε μία δίκη που κέντρισε το διεθνές ενδιαφέρον.
«Νίκος Mπελογιάννης: "Αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους & εποχές, στο μπόι των ονείρων μας..."» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο λογαριασμό του στο Twitter, και ανέβασε μια φωτογραφία από τη δίκη.

Παρόμοιο ήταν και το μήνυμα που ανέβηκε στο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο facebook, όπου έγραψε «Νίκος Μπελογιάννης: "Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων".
Την Κυριακή, 30 Μαρτίου 1952, στις 4.12 π.μ τα ξημερώματα, ο Νίκος Μπελογιάννης και οι σύντροφοί του Καλούμενος, Αργυριάδη και Μπάτση, εκτελούνται στο στρατόπεδο του Γουδή και περνούν δια παντός στην ιστορία».
Ο Νίκος Μπελογιάννης έμεινε στην ιστορία ως ο «άνθρωπος με το γαρύφαλλο», καθώς προσερχόταν καθημερινά στη δίκη, κρατώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο. Η φωτογραφία του, που δημοσιεύθηκε σε πολλά διεθνή μέσα ενέπνευσε και τον Πάμπλο Πικάσο, που του αφιέρωσε ένα έργο του. 
kranosgr.blogspot
google page rank