Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Νέο έργο από στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας στο δρόμο Καστανιάς- Πλατάνου, Ναυπακτίας

Χθες, Τετάρτη 24-02-2016, υπεγράφη από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση και ασφαλτόστρωση δρόμου σύνδεσης της 24ΗΣ Επαρχιακής Οδού Δ.Δ. Καστανιάς- Πλατάνου του δήμου Ναυπακτίας, ετών 2015-2016», με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει στην βέλτιστη προσβασιμότητα στο οδικό τμήμα από διασταύρωση 24ης επαρχιακής οδού προς Τοπική Κοινότητα Καστανιάς της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου του Δήμου Ναυπακτίας.


     Στο φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η αποπεράτωση της ασφαλτόστρωσης της Επαρχιακής  οδού προς Καστανιά του Δήμου Ναυπακτίας σε μήκος 1.850 μέτρων  και πρόκειται να εκτελεσθούν εργασίες καθαρισμού τάφρων σε μήκος 800 μέτρων, ενώ παράλληλα θα γίνει καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών, κατασκευή σωληνωτών οχετών Φ800 για την απορροή των όμβριων υδάτων, ανακατασκευή του οδοστρώματος σε μήκος 20 μέτρων με την κατασκευή σάρζανετ και επίχωση με ειδικά υλικά. Θα υπάρξει κατασκευή τοίχου αντιστήριξης σε μήκος 50 μέτρων, επένδυση τάφρου σε τμήμα του δρόμου συνολικού μήκους 800 μέτρων, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση σε μήκος 1.850 μέτρων και μέσου πλάτους πέντε μέτρων, μαζί με οριζόντια και κάθετη σήμανση. ......

Η χρηματοδότηση του έργου  έχει  εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταρακά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αποτελεσματικότητα των τεχνικών υπηρεσιών που όπως είπε «επιτάχυναν ένα ακόμη έργο που κρίνεται σημαντικό ενόψει και της θερινής περιόδου για τον εσωτερικό τουρισμό μας».                                                                                                               
google page rank