Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Εξω απο τον πρώτο γύρο το Μεσολόγγι απο πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης: Ανακοινώθηκαν οι πόλεις που περνούν στο β’ γύρο

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η βραχεία λίστα των πόλεων που συνεχίζουν στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης, για τη διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. 
Καλαμάτα, Ρόδος και Ελευσίνα είναι οι τρεις πόλεις που συνεχίζουν στην «κούρσα» της διεκδίκησης.
Η πρώτη δήλωση του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, είναι η εξής:
«Για πρώτη φορά τα Γιάννενα και η Ήπειρος, με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση, δώσαμε ενωμένοι μια μάχη, σε μια ευρωπαϊκή διαγωνιστική διαδικασία αυτού του βεληνεκούς.  Δεν πετύχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αν και το παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις.  Η εμπειρία που αποκομίσαμε και κυρίως η δουλειά που έγινε, δεν θα πάει χαμένη, γιατί αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον».

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής δήλωσε: «Η σημερινή ανακοίνωση δεν μας χαροποιεί μια και η προσπάθεια της πόλης μας ήταν το αποτέλεσμα ενός μεγάλου διάλογου και δουλειάς με όλους τους φορείς του πολιτισμού και τους πολίτες της πόλης. Δεσμεύομαι πως τα συμπεράσματα των ομάδων εργασίας,  των ανοικτών διαβουλεύσεων με τους πολίτες και οι επαφές της Οργανωτικής Επιτροπής θα αποτελέσουν  τη βάση για τη σχεδίαση της πολιτιστικής στρατηγικής της πόλης μας με εργαλείο την Επιτροπή Μακροχρόνιας Στρατηγικής για τον Πολιτισμό που δημιουργήσαμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή».
google page rank