Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Παναιτωλικός – Ξάνθη 2-2

Η Ξάνθη προηγήθηκε 0-2 μέσα στο Αγρινίο, ο Παναιτωλικός με δύο γκολ του Ουάρντα ισοφάρισε, ωστόσο το τελικό 2-2 αφήνει και τις δύο ομάδες πίσω στη μάχη για την πεντάδα!
Ματσάρα, μπαλάρα πολλά γκολ αλλά στο τέλος οι δύο ομάδες μπήκαν στ” αποδυτήρια απογοητευμένες. Και αυτό γιατί το τελικό 2-2 δεν ευνοεί καμία από τις δύο για την μάχη που θα δώσουν μέχρι το τέλος να προλάβουν την έκτη ή ακόμα και την πέμπτη θέση. Και αν για την Ξάνθη μια ισοπαλία μέσα στο Αγρίνιο θα ήταν θετική μάλλον θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι προηγήθηκε με 2-0 αλλά ο Ουάρντα το πήρε πάνω του για τους γηπεδούχους και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Καμία έκπληξη από τον Γιάννη Ματζουράκη ο οποίος επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον Ουάρντα αντί του τιμωρημένου Μουνιός και διατήρησε φυσικά το 4-2-3-1 με τους Μύγα, Κούσα, Μάκο και Κέβιν στην άμυνα. Παπάζογλου και Πάουλο έπαιξαν πίσω από τους Ουάρντα, Κάπελ, Ρουσκουγιέδα και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μαρκόφσκι.
Ιδιο σχήμα και για την Ξάνθη με τον Ζαρόπουλο να παραμένει κάτω από τα δοκάρια τους Παπαστεργανό, Λισγάρα, Καρυπίδη και Γουάλας στην άμυνα και τους Φλίσκα, Λουσέρο στα χαφ. Οι Σολτάνι, Ορφανίδης και Νιέτο παρέμειναν στην 11αδα πίσω από τον Καπετάνο.
ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Αμφότερες έψαχναν τη νίκη για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες είχαν να πλησιάσουν την 5αδα ή ακόμα και την 6η θέση. Ομως η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Είχε την κατοχή της μπάλας, ήταν πιο απειλητική και εν τέλει δικαιώθηκε!
Στο 34′ σε μια πολύ δύσκολη φάση για το εάν έχει περάσει ή όχι μπάλα εκτός τελικής γραμμής ο Νιέτο έκανε την σέντρα και με μονοκόμματο πλασέ ο Καπετάνος άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη. Βεβαίως νωρίτερα ο Παναιτωλικός είχε την ατυχία να χάσει τον Παπάζογλου με τραυματισμό και την ίδια ώρα δημιουργικά δεν βοήθησε ποτέ ο Ρουσκουγιέδα (γι” ακόμα ένα παιχνίδι).
ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΞΑΝΘΗ!
Προφανώς και ο Παναιτωλικός θ” αντιδρούσε. Μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά αλλά κόντρα στην ροή του αγώνα ήρθε η ψυχρολουσία για τους γηπεδούχους με το γκολ του Παπαστεριανού. Η άμυνα του Παναιτωλικού αντέδρασε ερασιτεχνικά ο Νιέτο επανέφερε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή εκεί όπου ο μέσος της Ξάνθης βρέθηκε μόνος του και τελείωσε σωστά την φάση.
Ολοι περίμεναν με το γκολ της Ξάνθης στο 63′ να έχει τελειώσει το παιχνίδι μιας και συνολικά είναι μια πολύ σφικτή ομάδα, πόσω μάλλον όταν είναι μπροστά με δύο τέρματα!
ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ
Ομως τελικά ο Παναιτωλικός παρά το σοκ του 0-2 δε το παράτησε. Ο Ματζουράκης τα έπαιξε όλα για όλα, φόρτωσε την επίθεση του και στο 69′ μπήκε και πάλι στο παιχνίδι με το πέναλτι που έκανε ο Σολτάνι κι ευστόχησε ο Ουάρντα.
Και σαν να μην έφτανε το 1-2 ο Αιγύπτιος έκανε και το 2-2 στο 82′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Αν και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα εκεί που έπρεπε για να μπερδέψει τον Ζαρόπουλο. Δεν πήγε κανείς στην μπάλα κι αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Φυσικά και οι δύο ομάδες δεν θα μπορούσαν να συμβιβαστούν με το 2-2 και γι” αυτόν ακριβώς τον λόγο στα εναπομείναντα λεπτά το παιχνίδι έγινε ροντέο.
Ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά με φάουλ του Ουάρντα, η Ξάνθη με δύο στημένες φάσεις πήγε να ξαναπάρει τη νίκη αλλά το τελικό 2-2 μπορεί να ικανοποίησε από πλευράς θεάματος όσους το παρακολούθησαν αλλά όχι τις δύο ομάδες που χάνουν έδαφος για τον στόχο που κυνηγούσαν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

gazzetta.gr
google page rank