Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΗΡΩΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΥΚΑ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ Η ΤΑΦΗ ΤΟΥ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης υποδέχθηκαν σήμερα Πέμπτη 28/1/2016 το πρωί οι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του στο Μοναστηράκι τα λείψανα του Έλληνα στρατιώτη που έπεσε υπερασπιζόμενος την Κύπρο από τους Τούρκους. 

Στην αρχή η αμφιβολία ήταν ελπίδα... Όσο τα χρόνια περνούσαν, τα γεγονότα έφερναν τις λεπτομέρειες της τραγωδίας όλο και πιο κοντά... Αλλά πάλι, αφού η τυπική απόδειξη έλειπε, το μυαλό και η καρδιά έβλεπαν το φως, όσο θαμπό και αυτό να ήταν. Μέχρι που η πιστοποίηση έφτασε, αμείλικτη, αλλά και λυτρωτική για όλους. 
Ο τυπικός επίλογος του ηρωισμού του Δημήτρη Τσούκα που αγνοούνταν για μια ζωή ολόκληρη έκλεισε με την ταυτοποίηση των οστών και την ταφή του στην γενέτειρα το Μοναστηράκι
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο, από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τον Αρχιμανδρίτη Π. Νεκτάριο Τριάντη, και πολλούς ιερείς όπως ο πατήρ Άγγελος, ο πάτερ Δημήτριος της Βόνιτσας, ο πατήρ Χρυσόστομος. Στο τέλος της τελετής μίλησε μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης όπως και ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπαλαφούτης και αποχαιρέτησαν τον ήρωα Δημήτρη Τσούκα.

Με το τέλος της τελετής συνοδεία στρατιωτικού αγήματος όπου παρακολούθησαν εκπρόσωποι των δημοτικών, πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και των σωμάτων ασφαλείας και έγινε η ταφή στο νεκροταφείο της Γενέτειρας του. 
Από την Δημοτική Ηγεσία ήταν ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, οι αντιδήμαρχοι Θεόδωρος Στούπας, Νικόλαος Τσακάλης και Πανταζή Παναγιώτα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Τραυλός Σωτήριος, Κουνέλης Γιάννης, Κατσαμπίρης Γιώργος, Σερεπίσου Χριστίνα, Κασόλας Θανάσης, Λιάπης Νικόλαος και  Γεροκωστόπουλος Κώστας, ο πρόεδρος της Βόνιτσας Χασακής Χρήστος
Επίσης μπροστά σε όλα ήταν ο πρόεδρος του χωριού Τραυλοστάθης Δημήτριος
Από τους βουλευτές μας ο συνδημότης μας Βουλευτής Μωραΐτης Νίκος.
Από την Στρατιωτική Ηγεσία στεφάνι έστειλε από το  ΓΕΣ ο Στρατηγός Τελίδης που τον εκπροσώπησε ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπαλαφούτης, ο Διοικητής της ΔΙΚΕ Ταξίαρχος Νίκος Παναγόπουλος, ο Διοικητή της Μονάδας στο Αεροπορικό Απόσπασμα (πρώην 131 Σ.Μ.) Ακτίου Σμήναρχος Τσούτσουρας Νικόλαος, ο διοικητής του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων στο Μεσολόγγι Συνταγματάρχης Γεώργιος Νικολόπουλος συνοδευόμενος και από άλλους αξιωματικούς με επικεφαλής τον συμπατριώτη μας ταγματάρχη Πλούμη Δημήτριο  και άλλους υπαξιωματικούς και οπλίτες. Επίσης οι απόστρατοι Αξιωματικοί Δρίβας Κώστας και Κολοβός Χρήστος. 
Στην τελετή συμμετείχαν στρατιωτικό άγημα του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και η φιλαρμονική του ΔΙΚΕ Τριπόλεως.
 Το στρατιωτικό άγημα με συνόδευσε με πυροβολισμούς στον αέρα και τον εθνικό ύμνο την ώρα της ταφής του ήρωα. Επίσης ο Ξηρομερίτης Βουλευτής  Κώστας Μπαρμπαρούσης ζήτησε να είναι παρόν στην τελετή αλλά από λάθος συνεννόηση δεν παραβρέθηκε. 
Μετά το πέρας της Τελετής τα αδέλφια του  Δημητρίου Τσούκα παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ 




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ
































































































google page rank