Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Μετά τον Καστανά, τον κουλουρά νέο συντριπτικό κτύπημα στην φοροδιαφυγή: Συνέλαβαν... αυγουλά με 150 δίκροκα αυγά στην Πρέβεζα!


Συντριπτικό κτύπημα στην παραοικονομία και την φοροδιαφυγή από τις διωκτικές αρχές της χώρας (των οποίων προΐστανται ως γνωστόν στελέχη του κουαρτέτου των δανειστών): Στην συνοικία Νεάπολη της Πρέβεζας (Ματζίρικα) συνελήφθη ένας πάμφωχος ηλικιωμένος από τα Ιωάννινα, να διαπράττει βαριά φορολογικά εγκήματα.
Συγκεκριμένα  είχε ανοίξει το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, το οποίο είχε μέσα πάνω από 150 δίκροκα αυγά και είχε το θράσος να τα πουλάει και χωρίς άδεια, αλλά και 5 λεπτά φθηνότερα το ένα απότι πωλούν τα σούπερ μάρκετ τα βιομηχανοποιημένα αυγά.
Ο αυγουλάς είναι ένα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα που είχαν χαθεί αλλά η οικονομική κρίση επανέφερε το επάγγελμα στην επικαιρότητα, ειδικά σε περιοχές όπου κατοικούνται από χαμηλής οικονομικής δύναμης λαϊκά στρώματα όπως η συγκεκριμένη συνοικία της Πρέβεζας.
Τώρα απειλείτει με πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ κατασχέθηκε και το εμπόρευμά του.

Να υποθέσουμε ότι κάποιοι από τους απηνείς διώκτες της φοροδιαφυγής, στην περιοχή της Πρέβεζας θα αρχίζουν να..."κακαρίζουν" από την υπερβολική κατανάλωση αυτών τις επόμενες ημέρες.
Τουλάχιστον ας υπάρξει μία διάταξη που να αποδίδει τα κατασχεθέντα τρόφιμα, μετά τον έλεγχο της ποιότητάς τους, σε παντοπωλεία που πωλούν προϊόντα σε χαμηλές τιμές για οικονομικά αδύναμους.
Εμείς, θα επιμείνουμε σε κάτι που έχουν σημειώσει και σε προγενέστερο σημείωμα: Τον δρόμο προς τον Ασπρόπυργο της Αττικής, με τα παράνομα διυλιστήρια, τις αποθήκες του λαθραίου πετρελαίου, τα παράνομα εμφιαλωτήρια με τα ποτά-μπόμπες κλπ. και την φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ, οι "αρχές" πότε θα τον ανακαλύψουν; Υπάρχει σε πολλούς χάρτες...
pronews
google page rank