Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η τελευταία επιθυμία μέλους του ΚΚΕ -Η αντίδραση του ιερέα

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις προκαλούν τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια κηδείας μέλους του ΚΚΕ, στην περιοχή της πεδινής Ηλείας.
Η τελευταία του επιθυμία ήταν να διαβαστεί και να ταφεί με τη σημαία του ΚΚΕ πάνω στο φέρετρό του. Ωστόσο, ο ιερέας του χωριού που κλήθηκε να τελέσει την κηδεία εξέφρασε την αντίθεσή του, ζητώντας την απομάκρυνση της σημαίας.
Τελικά, μετά και από την παρέμβαση του ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών, η σημαία παρέμεινε πάνω στο φέρετρο και η κηδεία συνεχίστηκε κανονικά. Το περιστατικό, σημειώθηκε στην περιοχή της πεδινής Ηλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο εκλιπών, αγωνιστής και στέλεχος μια ζωή του ΚΚΕ, είχε ζητήσει ο ίδιος από τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών να ταφεί με τη σημαία, όταν θα ερχόταν η «ώρα» του. Όταν αυτή η ώρα ήρθε, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών θέλησε να ικανοποιήσει την τελευταία επιθυμία του πελάτη του.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ιερέας ζήτησε την απομάκρυνση της σημαίας θεωρώντας ότι αποτελεί ασέβεια στο μυστήριο. Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν, αλλά πιο πολύ αντέδρασε ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών ζητώντας να ικανοποιηθεί η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για να βρει ανάπαυση η ψυχή του. Τελικά το μυστήριο τελέστηκε και ολοκληρώθηκε με την σημαία πάνω στο φέρετρο.

iefimerida
google page rank