Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα πράγματα είναι .................απλά !!!

   
Με αφορμή το δημοσίευμα του site katounanews για την πτώση του φορολογικού εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής του Ακτίου-Βόνιτσας, πραγματικά δεν άντεξα και έγραψα:
 Φυσιολογικό επόμενο των ημερών μας, για τα χαμηλά εισοδήματα των κατοίκων της περιοχής ,όταν κλείνουν επιχειρήσεις, όταν υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι, όταν ο συνταξιούχος παίρνει προνοιακή σύνταξη ΟΓΑ περίπου 360 ευρώ, όταν ο σημερινός αγρότης δεν παίρνει κάποιο ποσό από τις αγροτικές δουλειές όπως παλιά όπου έπαιρναν ένα ποσό από τα καπνά για να καλύψουν ανάγκες ενός χρόνου και κάπως ανέβαινε το εισόδημα. Τώρα πως να γίνει αυτό?
 Αναρωτιόμαστε τώρα γιατί τόσο χαμηλό εισόδημα και για ποιό λόγο???
 Πάντα ήταν οι περιοχές του νέου δήμου Ακτίου-Βόνιτσας υποανάπτυκτες και φτωχικές, πάντα υπήρχε πρόβλημα διαχείρισης των οικονομικών. Δυστυχώς με την νοοτροπία που γαλουχήθηκαν οι κάτοικοι των περιοχών του "μεροδούλι-μεροφαϊ '' όπως λέει ο λαός ήταν καταστροφική.
Μετά από τις πολιτικές του παρελθόντος ,τον υπνωτισμό και τα λόγια τα μεγάλα των ''ωραίων'' πολιτικών που έρχονταν στα χωριά μόνο για τον σταυρό λέγοντας βαρύγδουπα λόγια και ακαταλαβίστικες προτάσεις σε απλούς, καθημερινούς ανθρώπους λέγοντας (από ''πίσω'' άστους αυτούς ''αγράμματοι'' είναι ,δεν ξέρουν τι ζητάνε ,θα πούμε αυτό που πρέπει το ''θα'' και το ''ναι'' και την πήραμε την ψήφο), έτσι έχρησαν την διαβίωση των κατοίκων ανυπόφορη.
 Κατά την προσωπική μου άποψη αυτοί οι ''μορφωμένοι'' και ''κοσμογυρισμένοι'' αποδείχθηκαν πιο αγράμματοι από τον τελευταίο κάτοικο της περιοχής που οι εποχές  τα έφεραν να μην σπουδάσει αλλά μέσα του είναι πιο μορφωμένος με περισσότερη  ανθρωπιά από αυτόν με πτυχία γιατί αυτός ο δήθεν σωτήρας βλέπει τον άνθρωπο μόνο σαν αριθμό.
 Φτάνοντας σήμερα στην εποχή της τεχνολογίας και της περιβόητης ανάπτυξης όλοι οι πολίτες αυτής της περιοχής και της χώρας  παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, γι' αυτό που χρόνια πάλευαν λέγοντας λόγια παρηγοριάς στους εαυτούς τους ότι θα υπάρξουν καλύτερα χρόνια.
 Αναρωτιέμαι πότε θα είναι αυτά τα χρόνια, ίσως και να μην τα προλάβω!!!
Βέβαια φταίμε και εμείς οι ίδιοι για το αποτέλεσμα, λάθος χειρισμοί ,λάθος λογική, ποτέ όμως δεν υπήρξε κανείς να μας δείξει το δρόμο, πάντα έδειχνε το αδιέξοδο, πάντα έκλειναν τα αυτιά των ανθρώπων για να κάνουν το παραπάνω, να ενδιαφερθούν για τον εαυτό τους, για τα παιδιά τους ,τον τόπο τους.
Αλλαγή νοοτροπίας είναι η λύση σε αυτές τις περιοχές, ένωση ιδεών από το πλέον ελάχιστο νέο αίμα που είναι ανοιχτόμυαλο και φρέσκο.
Αλλαγή πλεύσης είναι το σύνθημα που πρέπει να ακολουθήσουμε για την διαβίωση των ανθρώπων της επαρχίας.
Και όχι χάσιμο χρόνου σε καρέκλες με άπειρες και ατέρμονες συζητήσεις καφενείων που καταλήγουν σε κουβέντα πολιτικής αντιπαράθεσης χωρίς νόημα και ιδέες. Ζητήστε από τους πολιτικούς που θα επισκεφθούν τα χωριά, απλά πράγματα που θα κάνουν την καθημερινότητα της ζωής σας πιο εύκολη.
Αναζητήστε τι είναι αυτό που λείπει από εσάς και τα παιδιά σας!!!
Αυτό ζητήστε, δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή κοινωνία χωρίς φαμφάρες και χτυπήματα στην πλάτη. Εάν δεν βρείτε αντίκρισμα σε αυτά που ζητάτε (λέγοντάς σας ''...αυτά είναι απλά... γίνονται...'') γυρίστε την πλάτη πριν το χτύπημα της ,δικαιολογώντας την πράξη σας, στο ότι έχοντας τα απλά θα έχουμε κουράγιο να κοιτάξουμε και τα περισσότερα και τα περίπλοκα, γιατί ποτέ δεν έγιναν τα απλά σε αυτόν τον τόπο, γι' αυτό όλοι κοιτούν το παρελθόν και το αναπολούν.
 Ήρθε η ώρα να δούμε το μέλλον, να βάλουμε το μυαλό, την δύναμη και την ψυχή για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μακριά από συμφέροντα και αλισβερίσια.

         Με τιμή,
ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΥ Α ΑΘΑΝΑΣΙΑ
 ΚΑΤΟΥΝΑ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

google page rank