Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Μία χειροβομβίδα στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας



Μία χειροβομβίδα ρωσικής προελεύσεως, απασφαλισμένη, εξουδετέρωσαν νωρίς το απόγευμα οι ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες του Τάγματος Εξουδετερώσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού Ξηράς στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας.
Για το σκοπό αυτό ζητήθηκε από το ΤΕΝΞ, που ανήκει στο Όπλο του Μηχανικού και εδρεύει στο στρατόπεδο «Λοχαγού Καπποτά» στα Νέα Λιόσια, να στείλει μία ομάδα των εκπαιδευμένων στην εξουδετέρωση πολεμικών εκρηκτικών ανδρών του, με τον ειδικό εξοπλισμό, στη Γλυφάδα, κάτι που έγινε σε χρόνο ρεκόρ και αφού προηγουμένως η Ελληνική Αστυνομία είχε εκκενώσει το κτίριο και απομονώσει το χώρο.
Μόλις έφτασαν οι άνδρες του ΤΕΝΞ έκαναν αναγνώριση του χώρου, φόρεσαν τις ειδικές προστατευτικές στολές και ξεκίνησαν τη διαδικασία εξουδετερώσεως της χειροβομβίδος με τη χρήση του ειδικού, τηλεκατευθυνόμενου, μίνι-οχήματος R.O.V., που διαθέτουν.
Το όχημα αυτό με τη χρήση του ειδικού βραχίονος που διαθέτει, μετέφερε τη χειροβομβίδα στο εσωτερικό ενός ειδικού «κιβωτίου» ασφαλείας, και το «πάκτωσε» προσθέτοντας γύρο της χώμα, ώστε αυτή (η χειροβομβίδα) να μην κινηθεί στη διάρκεια της μεταφοράς και εν συνεχεία «σκέπασε» το κιβώτιο με την ειδική αντιβομβική κουβέρτα.
Τελικώς δράση ανέλαβαν οι πυροτεχνουργοί και με ελεγχόμενη έκρηξη εξουδετέρωσαν τη χειροβομβίδα αυτή.

google page rank