Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Nεκρός στο δικαστήριο ο άνδρας της Χρ. Φέρρα


Το περιστατικό συνέβη ενώ το δικαστήριο διάβαζε έγγραφα για την υπόθεση
Την τελευταία του πνοή μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου που δικάζει την μεγάλη υπόθεση με το σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος στο ΙΚΑ Καλλιθέας άφησε ο κατηγορούμενος, Παναγιώτης – Αλέξανδρος Αιματίδης, σύζυγος εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση, Χρυσούλας Φέρρα, απο την Γουριώτισσα της Αιτωλοακαρνανίας
Το περιστατικό συνέβη ενώ το δικαστήριο διάβαζε έγγραφα για την υπόθεση.
Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από εγκεφαλικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε βεβαρημένη υγεία αλλά επρόκειτο να αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες λόγω παρέλευσης του 18μήνου -του ανωτάτου ορίου φυλάκισης.
Χορηγούσαν επιδόματα πενταπλών τοκετών και μητρότητας σε άγαμες και χωρίς παιδιά γυναίκες, επιδόματα ασθενείας σε μη δικαιούχους, που εργάζονταν κανονικά, επιδόματα ασθενείας σε συνταξιούχους γήρατος -ακόμη και επιδόματα λουτροθεραπείας
Πρόκειται για τους υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Οι οκτώ κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και της απάτης.
Η παραπομπή τους στο ακροατήριο αποφασίστηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται αφορούν στην περίοδο 2003-2012.
Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, η πλειονότητα των κατηγορουμένων είχε οδηγηθεί στη φυλακή, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.
Ειδικότερα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμφθηκαν οι: Ελένη Μπουραζάνη, Χριστίνα Πατεράκη, Χρυσούλα Φέρρα, Μυρσίνη Θωμάκου, Χριστίνα Σουρίδη, Κωνσταντίνος Καραίσκος σύζυγος της Ε. Μπουραζάνη, Παναγιώτης-Αλέξανδρος Αιματίδης σύζυγος της Χρυσούλας Φέρρα και Περσεφόνη Νασοπούλου.

www.protothema.gr
agriniopress
google page rank