Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Με μετακινήσεις θα καλυφθούν τα κενά στο Κέντρο Υγείας Κατούνας

Σοβαρά προβλήματα ταλάνιζαν το τελευταίο διάστημα το χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης στις περιοχές του Ξηρομέρου, με το πρόβλημα να επικεντρώνεται στο Κέντρο Υγείας Κατούνας.
       Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προς στο συγκεκριμένο Κ.Υ παρέμεναν τόσο σοβαρές ώστε αφενός ήταν  αδύνατο να καλύψει ακόμη και ένα μικρό ποσοστό των αναγκών για τις οποίες προοριζόταν, αφετέρου εύλογα δημιουργήθηκαν φόβοι ακόμη και για κλείσιμο της δομής.........
     Με παρεμβάσεις τους και διάφορες ενέργειες τοπικοί φορείς και κοινοβουλευτικά στελεχη ζητούσαν απο το αρμόδιο υπουργείο και την διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου να προχωρήσουν άμεσα στην πλήρη στελεχωση του Κέντρου Υγείας με όλο το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, ώστε η λειτουργία του να είναι πενθήμερη και να καλύπτει την παροχή υπηρεσιών υγείας για εναν πληθυσμό που προσεγγίζει τις 8.000 και αφορά κατεξοχην αγρότες και εργάτες.
       Τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων που δυσκολεύουν την καθημερινότητα, τόσο των γιατρών που δουλεύουν εκεί, αλλά και ακόμα περισσότερο των ασθενών που δεν εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε. 
        Στο Κέντρο Υγείας παρατηρείται μεγάλη έλλειψη γιατρών, καθώς  υπάρχουν μόνο δυο γιατροί οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων, και όπως όπως είναι φυσικό, υπάρχει πρόβλημα και στις εφημερίες, καθώς οι γιατροί δεν επαρκούν για να βγει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.
      Σε επικοινωνία του cityVoice.gr, με τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας κ. Σολδάτο, μας ενημέρωσε ότι έπειτα από την επίσκεψη του στο Υπουργείο Υγείας όπου έθεσε τα προβλήματα λειτουργίας από την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας, πήρε την δέσμευση ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, αναμένεται σε πρώτη φάση να ενισχυθεί το Κ.Υ Κατούνας με μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Αγρινίου οι οποίοι και θα καλύψουν τις ανάγκες των εφημεριών, μια λύση η οποία δεν είναι μόνιμη αλλά επρόκειτο να περιορίσει σε ένα βαθμό έστω και προσωρινά το πρόβλημα.
      Το Κ.Υ Κατούνας λειτουργεί με δύο μόλις γιατρούς εξαιτίας του γεγονότος ότι από τους έξι συνολικά που διέθετε δύο παραιτήθηκαν για προσωπικούς λόγους, ενώ οι υπόλοιποι λείπουν με νόμιμες άδειες και όπως υπογράμμισε στο cityVoice.gr ο διοικητής του Νοσοκομείο Αγρινίου κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καλυφθούν τα κενά: 
      "Σε 10-15 ημέρες αναμένεται να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Κατούνας με ιατρικό προσωπικό,  καθώς θα υπάρξει μετακίνηση ιατρικού προσωπικού εκ περιτροπής από ομορα κεντρα υγείας είτε από το Νοσοκομείο Αγρινίου, για τις εφημερίες εξυπηρετώντας τους κατοίκους και κυρίως για την συνταγογράφηση των φαρμάκων. 
     Ήδη έχουμε καλύψεις τις Φυτείες με ένα γιατρό από την Αμφιλοχία αλλά και την Παπαδατου και είναι θέμα ημερών να μπορέσουμε να ξεπράσουμε και τα τελευταία προβλήματα".


Πηγή: http://cityvoice.gr/
xiromeronews
google page rank