Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ- ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕΛΙΣΣΕΣ




Εκεί λοιπόν που αμέριμνοι οι κάτοικοι του χωριού μας έπιναν το καφεδάκι τους, ξαφνικά μαύρισε ο ουρανός, θυμίζοντας την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ "Τα πουλιά".
Για μια στιγμή μάλιστα επικράτησε πανικός, καθώς κανείς δεν ήξερε τι ήταν αυτά τα μιλιούνια των εντόμων που εμφανίστηκαν στον ουρανό και η πλατεία άδειασε σε μηδέν χρόνο.
Άλλοι έλεγαν πως ήταν σερσένια ή σερσέλια, άλλοι σφήκες και κάποιοι πως ήταν μέλισσες.
Τελικά ήταν όντως μιλιούνια από μέλισσες που μάλλον είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους, και αφού έκαναν την βόλτα τους για αρκετή ώρα πάνω από την πλατεία του χωριού μας, σαν κάποιος ξαφνικά να έδωσε σήμα, όλες μαζί έπεσαν στον πλάτανο που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας μας.
Όλες μαζεύτηκαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ενός κλαδιού του δέντρου κι ο ουρανός καθάρισε.
Πλησιάζοντας οι κάτοικοι να τις δουν, σταμάτησαν το βουητό και άρχισαν το ζουζούνισμα, σαν να έλεγαν: " Ως μέλισσες είμαστε φιλήσυχες , εργατικές και δεν τσιμπάμε".
Όντως για να τσιμπήσει μια μέλισσα πρέπει να την ενοχλήσεις πολύ, μα πάρα πολύ, να της μπεις στο ρουθούνι και να τι κλείσεις!
Θα τσιμπήσει γιατί κλείνοντάς της το ρουθούνι, δεν μπορεί να μυρίσει το λουλούδι και το δέντρο, να πάρει την γύρη της ημέρας που της αναλογεί! 
Θα σε τσιμπήσει γιατί δεν την αφήνεις να δουλέψει!
Γενικά είναι κακό και επικίνδυνο να "κεντάς" τις μέλισσες..
Αρκετή ώρα μετά οι μελισσοκόμοι του χωριού πλησίαζαν ένας - ένας να τις δουν για να τις "γνωρίσουν".
Ήταν απορίας άξιο πως προσπαθούσαν να διακρίνουν αν οι συγκεκριμένες μέλισσες ήταν από το δικό τους μελίσσι.
Τελικά εμφανίστηκε ένας συγχωριανός μας ο οποίος είπε ότι του ανήκουν, και φορώντας την κατάλληλη ενδυμασία, μαζί με τον βοηθό του, σε λίγα λεπτά τις μάζεψαν και έφυγαν, πλην ελαχίστων που εκείνη την στιγμή πετούσαν.
'Οταν ο μελισσοκόμος έφυγε, όσες απέμειναν ξαναμαζεύτηκαν όλες μαζί στο κλαδί του πλάτανου, πολύ λιγότερες βέβαια αυτή την φορά, δεν ξέρουμε όμως την τύχη τους, μιας και έμεινα εκεί ως την επόμενη μέρα.
Το βράδυ έδιναν και έπαιρναν οι συζητήσεις για το θέμα αυτό, πολλοί δε από τους καταστηματάρχες ανέφεραν ότι είναι κακό σημάδι, η χρονιά θα είναι δύσκολη, και οι δουλειές τους δεν θα πάνε καλά.. Πολλοί βέβαια ισχυρίστηκαν το ακριβώς αντίθετο. Ίδωμεν ....

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ 














































ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ 




ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ 






google page rank