Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πολύ όμορφη ήταν η εκδήλωση κοπής πίτας της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών (Ο.Π.ΣΥ.Ξ)


    Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε στην Πλατεία Βικτωρίας και με την συμμετοχή πλήθους Ξηρομεριτών  πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, η κοπή της πίτας για το νέο έτος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ).
      Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου και τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου αποδείχτηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παριστάμενους μέλη και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον, να παρακολουθήσουν τη προβολή ντοκιμαντέρ του Δημητρίου Θεοδ. Μπαμπούρη,  να καμαρώσουν το χορευτικό του Συλλόγου απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και να απολαύσουν στο τέλος της εκδήλωσης τα εδέσματα, ποτά και γλυκά που προσφέρθηκαν από την Ομοσπονδία........
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-PHOTOTSELIOS....
       Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή Φωτογραφικού  Ντοκυμαντέρ  τουσκηνοθέτη Δημητρίου Θεοδ. Μπαμπούρη «ΞΗΡΟΜΕΡΟ: αναζητώντας ένα τοπίο» που τους εξέπληξε όλους ευχάριστα. Το ντοκιμαντέρ περιλάμβανε αφιέρωμα στα Ξηρομερίτικα χωριά, όπου οι εικόνες του ζωντάνεψαν τα κάστρα, τις πλατείες, τις εκκλησίες, τα μοναστήρια, τις φυσικές ομορφιές και ξεδίπλωσαν τη νεώτερη ιστορία του Ξηρομέρου.
        Αμέσως μετά  το χορευτικό του Συλλόγου Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι» με τις πλουμιστές στολές του, χάρισε το άρωμα της Ξηρομερίτικης περηφάνιας και λεβεντιάς, σε όλα τους παρευρισκόμενους και καταχειροκροτήθηκε.
    Στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Κ.Σ.  την έκοψαν και την μοίρασαν σε όλους τους παρευρισκόμενους.
        Κλείνοντας ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου  καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές και ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και όλους τους Ξηρομερίτες μια καλή χρονιά. 
     Την εκδήλωση χαιρέτησαν, μαζί με τις ευχές τους για καλή χρονιά, οΥφυπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης και η Βουλευτής Αιτ/νίας Νίκη Φούντα.

    

     Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά πατήρ Βασίλειος Πόπηςο Υφυπουργός ΔικαιοσύνηςΚώστας Καραγκούνης, η Βουλευτής Αιτ/νίας Νίκη Φούντα, ο καθηγητήςΠανεπιστημίου και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας Παναγιώτης Κοντός, ο πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας Παναγιώτης Χολής, ο π. πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Ξηρομέρου Γιάννης Ζορμπάς και Παντελής Ψηλός, ο Αλέκος Σάββας επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ,  οι πρώην Πρόεδροι της Ο.Π.ΣΥ.Ξ Χρήστος Κλαδευτήρας, Μπάμπης Κουβέλης και Νίκος Μήτσης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας Νώντας Σκάνδαλος, η πολιτευτήςΣιούνα-Δημητρακοπούλου Μαρία, ο πολιτευτής Κατερινόπουλος Αθανάσιοςο Γιώργος Τσούκας πρώην Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου Ανάπτυξης, οι εκπαιδευτικοί  Σπύρος Μήτσης, Γιώργος Παπαμήτσος και Σπυριδούλα Μπερερήοι συγγραφείς:  Γιάννης Δημητρούκας, Πάνος Λαζαρόπουλος, Διονύσης Μπερερής και Δημήτρης Αλεξανδρήςαπό την Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τέχνης ο Πρόεδρος Μπάμπης Τσελεπής και οιΓιώργος Μπαρμπαρούσης, Θόδωρος Χολής, Πάνος Αγραφιώτης και Χρήστος Γαζέταςο σκηνοθέτης  Τάκης Μπαμπούρης, ο εκπαιδευτικός και ποιητής Άρης Μπιτσώρης, ο  εκπαιδευτικός και τραγουδοποιός Βασίλης Κολοβός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς και ΠεριβάλλοντοςΣπύρος Φυσελιάς και το μέλος Χρήστος Σαλτογιάννης, από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας ο Γραμματέας Γιάννης Χρόνης, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μπαμπίνης ο πρώην Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, από την Ένωση Αστακηνών ο Χρήστος Μάντζαρης, ο Ραδιοφωνικός παραγωγός του Μαγεία FM Λάμπης Μαυρέλης, τα ιστορικά στελέχη της Βελανιδιάς ο Γιάννης και Μάκης Κατσαρομήτσος, Σπύρος Μπάκας, Πρόεδροι, μέλη και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων που ανήκουν στην ομοσπονδία καθώς επίσης και φορέων της Ξηρομερίτικης κοινωνίας,  κ.α.

        Το Κεντρικό Συμβούλιο ευχαριστεί για ακόμη μια φορά τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και όλους, εύχεται δε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και να βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε.


























































































xiromeronews
google page rank