Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΘΥΡΡΕΙΩΤΩΝ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.( ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)



Στη μουσική ταβέρνα «Πλακιώτισσα» στην Πλάκα, ο Σύλλογος  Θυρρειωτών (Ακτίου-Βόνιτσας) και μέσα σε ένα όμορφο και φιλικό περιβάλλον, πραγματοποίησε χθες  μεσημέρι Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, την κοπή της πίτας και τον ετήσιο χορό του.

     Ήταν πανέμορφο και ιδιαίτερα διασκεδαστικό μεσημέρι και την παράσταση έκλεψε το παιδικό χορευτικό του δημοτικού σχολείου Θυρρείου. Οι μικροί χορευτές χόρεψαν  υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου Σπύρου Καϋμενάκη ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές τους, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρεθέντων.....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ 
PHOTOTSELIOS & katounanews

     Οι μικροί μαθητές, παρουσίασαν με επιτυχία, παραδοσιακούς χορούς προβάλλοντας κατά τον καλύτερο τρόπο την περιοχή μας και τον λαϊκό της πολιτισμό. Το παιδικό χορευτικό  του δημοτικού σχολείου Θυρρείου άρεσε πάρα πολύ και καταχειροκροτήθηκε αποσπώντας άριστες κριτικές για την εμφάνισή τους από όλους.
       Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στο δάσκαλο τους Σπύρο Καϋμενάκη για το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν και το θερμό χειροκρότημα των παρευρεθέντων ήταν η καλύτερη επιβράβευση.

     Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία ευλόγησε ο Πάτερ-Βασίλειος Πόπης, πρωθιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά. 
     Μετά την κοπή της πίτας, ο πρόεδρος του συλλόγου Περικλής Μωραίτης ευχήθηκε υγεία και δημιουργία για το νέο έτος και αμέσως μετά την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιδήμαρχος Ακτίου –Βόνιτσας Κομποτιάτης Παναγιώτης και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Θυρρείου Σπύρος Καϋμενάκης.
       Με την συνοδεία της ορχήστρας του κέντρου και με τη φωνή του ταλαντούχου τραγουδιστή Θανάση Αναγνωστέλου, ο κόσμος κυριολεκτικά ξεφάντωσε με ατελείωτο χορό και με πάρα πολύ κέφι μέχρι αργά το απόγευμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
    Ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιά πατήρ Βασίλειος Πόπης, ο Αντιδήμαρχος Ακτίου –Βόνιτσας Κομποτιάτης Παναγιώτης, η δημοτική σύμβουλος Ακτίου-Βόνιτσας Χριστίνα Σερεπίσιου, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Γιάννης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου και το μέλος του Κ.Σ. η Μαρία Μαντζάνα,  ο Γιατρός και  πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομεριτών Χρήστος Κλαδευτήρας, από την Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία ο Βασίλειος Μπουρνάζος, από την Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τέχνης ο Γραμματέας Χρήστος Γαζέτας, από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας ο Πρόεδρος Μάκης Ζορμπάς,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας Βαγγέλης Κουτιβής, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» Πατούλας Χρυσόστομος, από το σύλλογο Κωνωπίνας ο Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Καραμπέκιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγραμπέλου Τσέλιος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αετού Αναγνωστέλος Θανάσης και ο π. πρόεδρος Χρήστος Ντέμος, ο Π. δημοτικός σύμβουλος Ανακτορίου Κώστας Κομποτιάτης, κ.α.

































































google page rank