Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αγρίνιο: Ένα «στολίδι» άνοιξε τις πύλες του για την ΕΛΕΠΑΠ! (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Εγκαταστάθηκε από χθες η ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου στο νέο της κτίριο στην περιοχή του παλιού Αγίου Χριστοφόρου
Ένα «στολίδι» άνοιξε τις πύλες του για την ΕΛΕΠΑΠ
«Πλούσιο» φωτορεπορτάζ
Ένα όνειρο ετών έγινε χθες πραγματικότητα! Για πρώτη μέρα, λειτούργησε το νέο κτίριο της ΕΛΕΠΑΠ στην περιοχή του Παλιού Αγίου Χριστοφόρου, μετά από μια μετακόμιση – «αστραπή» που διήρκησε 2 ημέρες και πολυετή αγώνα δρόμου μετ’ εμποδίων για τους ανθρώπους της ΕΛΕΠΑΠ, ώστε να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να μπορέσουν να προσφέρουν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες τους σε συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη. Μέχρι πρότινος, η έμπρακτη αυτή στήριξη που προσφέρει εδώ και δεκαετίες η ΕΛΕΠΑΠ, γίνονταν σε εγκαταστάσεις που διέθεταν προδιαγραφές άλλων δεκαετιών, οι οποίες κατασκευάστηκαν για πιο περιορισμένες ανάγκες από τις σημερινές.

Από χθες, παιδιά και ενήλικες από την Ευρυτανία, την Φωκίδα και όλη την Αιτωλοακαρνανία, απέκτησαν νέα στέγη, η οποία τους εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις, ότι, πλέον η θεραπεία τους θα συνεχίσει να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο, αλλά με άλλες προδιαγραφές και εγγυήσεις.
Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της ΕΛΕΠΑΠ Όλγα Διαμαντοπούλου και την Διευθύντρια Αλέκα Κοσμά: «στον αγώνα της ΕΛΕΠΑΠ για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο συνετέλεσαν πολλοί. Πέραν του Διοικητικού Συμβουλίου ο Δήμος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι εθελοντές και οι κάτοικοι της πόλης. Με τη βοήθειά τους δεχόμαστε πλέον τα παιδιά μας σε ένα φιλικό και σύγχρονο χώρο για τον κύριο σκοπό μας, που είναι η θεραπεία και η αποκατάσταση των παιδιών. Διαθέτουμε τμήματα φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και ψυχολογικής στήριξης. 
Η πρόθεσή μας, είναι στην αρχή του έτους να μπουν σε λειτουργία και τα επόμενα τμήματα (που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά) πρώιμης παρέμβασης και διημέρευσης. Στο τμήμα πρώιμης παρέμβασης (το οποίο θα στεγαστεί στον 1ο όροφο το κτιρίου- η ΕΛΕΠΑΠ στεγάζεται στον 2ο όροφο) οι ειδικοί παιδαγωγοί και το ειδικευμένο προσωπικό, θα μπορούν να παρεμβαίνουν ολιστικά, κινητικά και πνευματικά, σε παιδιά από την γέννησή τους και 8 μηνών και εφεξής. Έχουμε το κτίριο, τον εξοπλισμό και τη διάθεση. Εκκρεμεί ακόμη να ολοκληρώσουμε την θεραπευτική μας πισίνα, να κατασκευάσουμε το στέγαστρο ώστε να κλείνει τον χειμώνα».
Το 2013 ξεκίνησε η θεμελίωση του κτιρίου που χθες «άνοιξε» τις πύλες του και υποδέχθηκε προσωπικό και ωφελούμενους, ενώ η παραχώρηση του οικοπέδου από τον Δήμο Αγρινίου έγινε τον Ιανουάριο του 2009. Το κόστος του κτιρίου τελικά κόστισε περίπου 2.700.000 ευρώ, επιτυγχάνοντας έκπτωση από το αρχικό ποσό της τάξεως του 52%!
Το ενδιαφέρον των γονιών είναι μεγάλο για την πρώιμη παρέμβαση και τη διημέρευση. Η διημέρευση «χωρίζεται» σε δύο κατηγορίες, στην πρώιμη και των ενηλίκων. Θα απασχολεί τα παιδιά όλο το πρωινό μέχρι αργά το μεσημέρι και στο διάστημα αυτό θα μπορούν να επισκέπτονται άλλους φορείς ή να κάνουν διάφορες δραστηριότητες. Οι ηλικίες που αφορούν την πρώιμη είναι από 18 μηνών και άνω.
«Στοχεύουμε ως ΕΛΕΠΑΠ και στις ελαφριές μορφές με κινητικές δυσκολίες, ώστε με την αμέριστη προσέγγιση θεραπευτική και εκπαιδευτική του επιστημονικού προσωπικού, τα παιδία στην ηλικία των 6 ετών να μπορούν να πάνε κανονικά σε οποιοδήποτε σχολείο επιθυμούν» σημείωσαν η κ. Κοσμά και η κ. Διαμαντοπούλου.
Το τμήμα των ενηλίκων αφορά παιδιά άνω των 18 ετών, τα οποία θα ασχολούνται με ότι είναι απαραίτητο για την ηλικία τους, σύμφωνα με τις επιστημονικές «επιταγές», ώστε να περνούν ωφέλιμα τον χρόνο τους και παράλληλα να ανακουφίζονται οι γονείς τους, τόσο για την ασφαλή φροντίδα τους, όσο και για την παράλληλη υλοποίηση του θεραπευτικού προγράμματος του κάθε παιδιού. Στο νέο κτίριο υπάρχει αίθουσα βρεφών για όλες τις πιθανές ανάγκες που μπορεί να διαπιστωθούν ή να προκύψουν στις βρεφικές ηλικίες.
Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου και την κ. Κοσμά: «φιλοδοξούμε να ξεκινήσει άμεσα το νέο μας πρόγραμμα για την πρώιμη φροντίδα και την διημέρευση, ώστε να ανακουφιστούν και οι γονείς. Η αυτοδιοίκηση ήταν και είναι αρωγός και είναι πολύ σημαντικό για εμάς, όπως επίσης η τοπική κοινωνία και διάφοροι φορείς, λ.χ ο Ιατρικός και ο Οδοντιατρικός σύλλογος Αγρινίου, μας υποστηρίζουν συνεχώς αποστέλλοντας εθελοντές για τον έλεγχο των παιδιών μας. Διαθέτουμε συνολικά 16 άτομα ως προσωπικό, καθώς επίσης και μια «ομπρέλα» εξειδικευμένων γιατρών από την Αθήνα που δίνουν εθελοντικά τα «φώτα» τους επί 18 συναπτά έτη».
Επίσης, έχει δημιουργηθεί και μια ομάδα φίλων που συνεισφέρουν στην ΕΛΕΠΑΠ καταβάλλοντας 20 ευρώ τον χρόνο, διότι, ακόμη και η καταβολή ενός ευρώ από τον κάθε συμπολίτη, μας βοηθάει στην κάλυψη εξόδων. Το νέο κτίριο διαθέτει και χώρο εκδηλώσεων, στον οποίο φορείς, σχολεία και σύλλογοι, μπορούν να διοργανώσουν οποιαδήποτε εκδήλωση επιθυμούν.
Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
google page rank