Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΑΓΡΙΝΙΟ: Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και του ΕΚΑ

Απεργιακή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ και το Εργατικό κέντρο Αγρινίου στην πλατεία Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, «ενάντια στις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης και τη διαρκή υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Στη απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ «Απόστολος Λουκάς», σωματεία συνταξιούχων, ενω χαιρετισμούς  απηύθυναν ο Γ. Δημητρουλής από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Ηρακλής Μπατσίδης από τμήμα ΔΠΠΝΤ, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γ. Καραμητσόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Άγιος Λουκάς» κα Ελισάβετ Καραμπούλη.

Κεντρικός ομιλητής ήταν γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Κ. Μαργιώλης. ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Η σημερινή πανεργατική απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις είναι η απάντηση που δίνουμε ενάντια στα μέτρα που εφαρμόζονται, τα νέα αντεργατικά μέτρα που έχει έτοιμα η κυβέρνηση και μεθοδεύει το πότε θα τα φέρει στη Βουλή.Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού.Διαδηλώνουμε ενάντια στη νέα μείωση στον κατώτερο μισθό των 586 ευρώ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, την εδραίωση και επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, την απελευθέρωση των απολύσεων, τη νέα μείωση συντάξεων και κοινωνικών παροχών, την κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και τη «σφαγή» στα προνοιακά επιδόματα".
Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.













cityvoice
google page rank