Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Σαν σήμερα έφυγε ένας από τους μεγάλους άνδρες της Κατούνας αλλά σε μικρή ηλικία

( Λουτιζιανα 10/09/1978 Μαργαρίτης -Σακελλαρίου -και Γλυκερια στο ξεκίνημα της )
Ο Θανάσης Νεοφώτιστος γεννήθηκε το 10 /06 /1954 και έφυγε σαν σήμερα 17 /10 /2000.
Όπως λέει η κόρη του ήταν «Ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ με προοδευτικά μυαλά για την εποχή του ερωτευμένος μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής του με την σύζυγο του Αγαθή παρ' ολο που ήταν δύσκολα τα πράγματα με πέντε παιδιά δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα , θυμάμαι που όταν έβγαζε ένα πολύ καλό ψάρι δεν το κράταγε για την οικογένεια του, το έδινε σε κάποιον συγχωριανό που είχε πρόβλημα υγείας , όταν είμαστε μικρά μας έβαζε κ τα 5 στο δωμάτιο μας κ μας μάθαινε αγγλικά γιατί ήξερε πολύ καλά αγγλικά , μας διάβαζε κ μετά ένα ένα αγκαλιά κ ύπνο. Αγαπούσε τη νεολαία του χωριού κ προσπαθούσε να τη προστατεύει. Σαν τα δικά του παιδιά, ήταν αγωνιστής και θαρραλέος . Δεν κόλλησε ποτέ και πουθενά.»
Από μικρός στο μεροκάματο πότε εδώ πότε εκεί τον μεγάλωσε η οικογένεια της αδελφής του πατέρα του.
Πότε στην Αθήνα πότε στην επαρχία με ένα μυστρί στο χέρι. Όταν δούλευε το μυστρί, ήθελε δυο άτομο πίσω του, να του δίνουν λάσπη στο σοβάτισμα για να τον προλάβουν.
Μερακλής χορευταράς και στα μπουζούκια όταν του τύχαινε μεροκάματο στην Αθήνα.
Άνθρωπος με μπέσα και ειλικρίνεια,  αληθινός και ντόμπρος, κάτι σπάνιο στην εποχή μας.
Ο άνθρωπος που από πολύ νωρίς τότε είχε προβλέψει πως η Κατούνα θα γεμίσει ναρκωτικά.
Κάτι που θυμάμαι χαρακτηριστικά πριν αρκετά χρόνια στην πλατεία του χωριού μας, κάποιος τον απείλησε και είχε όπλο δεν θυμάμαι ποιος ήταν, μαζεύτηκε κόσμος γύρω γύρω, ο Θανάσης σκίζει το πουκάμισο του μπροστά στο στήθος του και του λέει. Βάρα εδώ !!!!
Σύμβολο της νεολαίας μας τότε.
Στην συνέχεια είχε ένα καΐκι 6 μέτρα, μ' αυτό ξεκίνησε κ συνέχισε ο γιος του ο Σπύρος.
Το όνομα του το άλλαξε από Σαμαντάς το έκανε Νεοώτιστος μιας και ήταν υιοθετημένος από την αδελφή του πατέρα του  που κατοικούσε στο Αγρίνιο.
Φίλε Θανάση δεν σε ξεχνάμε.....

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ   
google page rank