Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

«Επιχείρηση Κλεοπάτρα» από το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, της Ανδρομέδας και του Συλλόγου Αλιέων Ιωαννίνων στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας για να μην βγουν τα ψάρια της λίμνης Βουλκαριάς στη θάλασσα

Η λίμνη Βουλκαριά που βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Παλαίρου- Αγίου Νικολάου  Βόνιτσας επικοινωνεί με ένα μεγάλο αύλακα, «την διώρυγα της Κλεοπάτρας», με την θάλασσα, εκεί κοντά που έγινε η Ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.χ. μεταξύ των Ρωμαίων του Οκταβιανού Αύγουστου και το συνασπισμό Μάρκου Αντωνίου και της Βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας. 
Η αύξηση της στάθμης  της λίμνης και άλλες αιτίες, είχαν σαν αποτέλεσμα να ανοίξουν οι πόρτες. Τότε η θάλασσα θα γέμιζε ψάρια του γλυκού νερού όπως στην περίπτωση μας με γλανίδια. Αυτά λόγου έλλειψης οξυγόνου σκάνε και γεμίζει ο Αμβρακικός όπως έγινε κατά το παρελθόν. Αυτή τη φορά ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας, η Ανδρομέδα και ο σύλλογος αλιέων Ιωαννίνων πρόλαβαν την κατάσταση και μετέφεραν περίπου 10 τόνους ψάρια του γλυκού νερού από την περιοχή του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και την διώρυγα της Κλεοπάτρας στην λίμνη των Ιωαννίνων πριν μπουν και ψοφήσουν στην Θάλασσα.  
«Η επιχείρηση Κλεοπάτρα» κράτησε τρεις μέρες και μεταφέρθηκαν τα ψάρια με φορτηγά του Δήμου, δεξαμενές και οξυγόνο από την Ανδρομέδα αλλά και με την συμβολή του Συλλόγου Αλιέων Ιωαννίνων και έτσι αποφεύχθηκε η μεγάλη ρύπανση του Αμβρακικού μιας και τα ψάρια θα πέθαιναν.
Μερικοί ονόμασαν την επιχείρηση "Κλεοπάτρα" επειδή προσπάθησαν να το σκάσουν τα ψάρια για την θάλασσα. 
Όπως τότε, το 31 π.Χ. το έσκασε η ερωμένη του Αντωνίου για τη Θάλασσα και τη μακρινή Αίγυπτο μετά την ήττα τους από τον Οκταβιανό.
Την επιχείρηση διεύθυνε ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης Νικόλαος, ο πρόεδρος της Βόνιτσας Χασακής Χρήστος και ο πρόεδρος του Αγίου Νικολάου Φούντογλου Ανδρέας. Οι φωτογραφίες του katouna News μιλάνε από μόνες τους για την μεγάλη επιχείρηση.   

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:



























ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΚΟΥΤΙΒΗΣ 
google page rank