Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Έμεινε κλειστό το Κέντρο Υγείας Κατούνας απο την Μεγάλη Παρασκευή εως την Τρίτη του Πάσχα

Όλες τις μέρες του Πάσχα το Κέντρο Υγείας Κατούνας ήταν κλειστό γιατροί δεν υπήρχαν. Εικόνα εγκατάλειψης στο χώρο της υγείας για τοσα χωριά του πρώην Δήμου Μεδεώνος. Ούτε ένα απλό κατάστημα ή ψιλικατζίδικο να ήταν, κλειδώνουν την πόρτα παίρνουν άδειες και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα.
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων και του Αγροτικού Συλλόγου ήρθαν στα χέρια μας. επικοινωνήσαμε με το Δήμο ο οποίος μας ενημέρωσε πως είναι σε συνεχή επαφή με τον αντιπρόεδρο της 6ης ΥΠΕ κ. Ζαμπάρα, αλλά και αυτός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διότι οι γιατροί είχαν βγάλει όλοι τα προγραμματά τους για να φέρει από αλλού. Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου πήρε αδεια και έφυγε για Αλβανία ή άλλου που δεν ξέρουμε. 
Το κέντρο Υγείας έμεινε κλειστό για 5 μέρες και άνοιξε σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου, τόσος κόσμος τις μέρες αυτές χωρίς Γιατρό, αν η πολιτεία δεν κάνει παρέμβαση όλοι θα είμαστε στο έλεος του Θεού.
Τελικά ποιος βγάζει τις υπηρεσίες, ποιος δίνει τις Άδειες, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Εδω παίζουν με τις ζωές τόσων ανθρώπων. Δυστυχώς η Κατούνα όπως και η υπόλοιπη Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. 
Να σημειώσουμε πως γιατρός ιδιώτης στην Κατούνα δεν υπάρχει για την μεγάλη ανάγκη.
Πάντως το σίγουρο είναι ένα πως παίζονται παιχνίδια στις πλάτες και την Υγεία των κατοίκων της ενότητας Μεδεώνος. 

Εάγγελος Δ. Κουτιβής 

google page rank