Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Τουριστική έξαρση στην Πάλαιρο...

Αυξημένη ήταν η τουριστική κίνηση στην Πάλαιρο κατά την περσινή τουριστική σεζόν, ωστόσο η δημοτική αρχή Ακτίου - Βόνιτσας ευελπιστεί ότι φέτος θα πάει ακόμη καλύτερα.
Όπως τόνισε στην ΑΙΧΜΗ ο δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, ο δήμος δίνει μεγάλη βαρύτητα στην Πάλαιρο διότι αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό. Έχει ήδη ξεκινήσει την σύνταξη μελετών για την δημιουργία Μαρίνας στην Πάλαιρο και στην Πλαγιά καθώς και αλιευτικών καταφυγίων. Επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη για την αγκυροβόληση τουριστικών σκαφών και η μια και μοναδική ιδιωτική Μαρίνα δεν αρκεί για την κάλυψη των αναγκών, ο δήμος θα εντείνει τις προσπάθειες για την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων. Μάλιστα έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να κατασκευάσουν και να εκμεταλλευτούν τα δυο αυτά έργα.

Ο πρώην δήμος Παλαίρου θεωρείται το φιλέτο της περιοχής σε τουριστικό επίπεδο, γι’ αυτό και πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω, κατά την άποψη του κ. Αποστολάκη. Στο χωροταξικό σχέδιο έχει συμπεριληφθεί αυτή η περιοχή ως τουριστική και έχει γίνει ο καθορισμός των χερσαίων ζωνών, για την ανάπτυξη των υποδομών της Μαρίνας της Παλαίρου, η οποία περιλαμβάνει 400 θέσεις σκαφών, καθώς επίσης και όλες οι υπόλοιπες υποδομές στο χερσαίο κομμάτι των 20 στρεμμάτων, όπως είναι καταστήματα, δωμάτια φιλοξενίας, υποδομές ανεφοδιασμού κλπ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου σε δυο χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και εφόσον την εποχή εκείνη είναι ανοικτό κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο δήμος Ακτίου - Βόνιτσας θα είναι έτοιμος να το αξιοποιήσει, διαφορετικά θα γίνει προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή ιδιωτών στο διαγωνισμό. Άλλωστε η περιοχή είναι μέσα στα πλάνα επενδυτών, διότι χρόνο με το χρόνο το τουριστικό ενδιαφέρον αυξάνεται. Από όλη αυτή τη διαδικασία θα ωφεληθεί και η Βόνιτσα, η οποία προς το παρόν δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όμως με τη δημιουργία θέσεων αγκυροβόλησης σκαφών στο τουριστικό αγκυροβόλιο που θα κατασκευαστεί, θα προκαλέσει επισκεψιμότητα.
Και γι’ αυτό το αγκυροβόλιο έχει κατατεθεί ο σχετικός φάκελος και μέσα στο επόμενο πεντάμηνο αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Πρόκειται για ένα αγκυροβόλιο 100 θέσεων που θα συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην προσέλκυση ιδιοκτητών σκαφών...
Της Βάσως Βήττα

google page rank