Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Διαβιβάστηκαν στις Εισαγγελίες Αγρινίου και Λευκάδας οι μηνύσεις κατά των δημάρχων

Στις εισαγγελίες Πρωτοδικών Αγρινίου και Λευκάδας διαβίβασε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, τη μηνυτήρια αναφορά του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, Ευ. Καπετάνιου κατά των Δημάρχων Αγρινίου και Βόνιτσας-Ακτίου, Γ. Παπαναστασίου και Θ. Αποστολάκη, καθώς επίσης κατά των προέδρων των αντιστοίχων φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων των Χ.Υ.Τ.Α. Π. Στούπα και Γ. Κατσαμπίρη.

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε λόγω της άρνησης των τεσσάρων να εφαρμόσουν απόφαση του Γενικού Γραμματέα της άνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διον.Παναγιωτόπουλου, με την οποία προβλεπόταν η αποδοχή των στερεών αποβλήτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους ΧΥΤΑ Στράτου (Αγρίνιο) και Παλαίρου (Βόνιτσα) για διάστημα 3 μηνών, μέχρι τη λειτουργία της μονάδας μηχανικής διαλογής στην Τριανταφυλλιά.  
Nα σημειωθεί πως σύμφωνα με το patrinews.gr  την τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία του διαγωνισμού για την Κινητή Μονάδα Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στην Τριανταφυλλιά, όπως ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση,  ο Πρόεδρος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.
Πιο συγκεκριμένα, χθες άνοιξαν και οι οικονομικές προσφορές των τριών εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι οποίες αξιολογούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ήλιδας, ενώ έως τα τέλη της άλλης εβδομάδας θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή για να εγκρίνει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος εκτίμησε ότι, αν δεν υπάρξουν εμπόδια στην όλη διαδικασία, έως το τέλος Φεβρουαρίου θα σταλεί ο φάκελος για προσυμβατικό έλεγχο, και αφού υπογραφεί η σύμβαση η εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας θα είναι εφικτή μέσα σε δυο- τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Μαΐου. Όσον αφορά το έργο του ΧΥΤΥ  θα είναι έτοιμο έως το τέλος του μήνα αφού το κύτταρο έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι εργασίες που εκτελούνται αυτή την περίοδο είναι η εγκατάσταση των μηχανημάτων στο βιολογικό καθαρισμό και η βελτίωση της βατότητας των οδών πρόσβασης.
www.agriniopress.gr
google page rank