Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΧΡΥΣΟΣ Ο ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ

Την πιο χρυσή σελίδα της καριέρας του έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας, που θριάμβευσε στον τελικό των κρίκων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο!
Ο 25χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην "SSE Hydro Arena", όπου εντυπωσίασε τους 12.500 θεατές και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο του όργανο με 15,800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,800, βαθμός εκτέλεσης: 9,000).
Πίσω από τον αθλητή του Δημήτρη Ράφτη τερμάτισαν οι δύο Κινέζοι αντίπαλοί του, οι οποίοι είχαν τα προγράμματα με τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας: Ο Χάο Γιόου με 15,733 βαθμούς και ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Γιανγκ Λιου με 15,700 β.. Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής είχε την καλύτερη εκτέλεση, για άλλη μια φορά, όπως είχε συμβεί και στον προκριματικό του αγωνίσματος, όπου είχε υπερισχύσει με 15,900 β.
Για τον 25χρονο «άρχοντα των κρίκων», αυτό είναι το ιδανικό φινάλε σε μια ονειρεμένη χρονιά, αφού τον Απρίλιο είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ και τον Ιούνιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, έχοντας θριαμβεύσει σε 5 από τις 6 διοργανώσεις που έχει δώσει μέσα στο 2015 και συνολικά σε 11 από τις 12 εμφανίσεις του, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών.
Παράλληλα, το κατόρθωμα του Πετρούνια αφήνει στη διάθεση των συναθλητών του το επιπλέον Ολυμπιακό εισιτήριο, το οποίο η Ελλάδα θα διεκδικήσει με πολλές αξιώσεις μέσω του προ-Ολυμπιακού test event στο Ρίο ντε Τζανέιρο (16-24 Απριλίου 2016).
Εκεί θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι 36 χωρών, ανάμεσά τους και δύο Έλληνες αθλητές, που θα εκτελέσουν προγράμματα και στα έξι όργανα και θα κριθούν βάσει του αθροίσματός τους στο σύνθετο ατομικό. Την Ολυμπιακή πρόκριση θα κατακτήσουν μέσα από το test event τουλάχιστον 24 από αυτούς τους αθλητές, αλλά μόνο ένας από κάθε χώρα.

Εθνικό πένθος κήρυξε ο Πούτιν!

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κήρυξε την 1η Νοεμβρίου ημέρα εθνικού πένθους, έπειτα από τη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους με περισσότερους από 220 επιβάτες, κυρίως Ρώσους τουρίστες, στο Σινά!
Πολλοί νεκροί, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά, έχουν εντοπιστεί από τους διασώστες στην περιοχή όπου συνετρίβη, το αεροπλάνο!
Τα συντρίμμια του αεροπλάνου, ενός "Airbus A-321" της εταιρείας "Kogalymavia", που είναι επίσης γνωστή με την ονομασία "Metrojet", βρέθηκαν σε μια ορεινή περιοχή, στο Βόρειο Σινά. 
Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι διασώστες έχουν εντοπίσει επίσης το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που περιέχει τα δεδομένα της πτήσης.
filathlos

Συνετρίβη ρωσικό αεροσκάφος με 224 επιβαίνοντες. Reuters: "Ακούγονται φωνές από τα συντρίμμια"

Το αεροσκάφος των αερογραμμών Kolavia/Metrojet πετούσε από το Sharm El-Sheikh προς την Αγία Πετρούπολη, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το σκάφος συνετρίβη στη χερσόνησο Σινά
Αεροπλάνο των ρωσικών αερογραμμών με τουλάχιστον 217 επιβάτες και 7 άτομα πλήρωμα χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί του Σαββάτου. Αιγυπτιακές αρχές και ΜΜΕ αναφέρουν πως έχει καταπέσει στη χερσόνησο Σινά. Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 7K9268 πετούσε από την αιγυπτιακή πόλη Sharm El-Sheikh με προορισμό την Αγία Πετρούπολή και εξαφανίστηκε από το ραντάρ, όπως μεταδίδει ρωσικός ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας.

EΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση - αφιέρωμα για τις εφημερίδες, τα περιοδικά και τα βιβλία που εκδίδουν ή εξέδωσαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νομού μας, που εδρεύουν στην Αθήνα.
Σκοπός της εκδήλωσης, είναι να παρουσιάσουμε στο ευρύ κοινό  τις προσπάθειες των συλλόγων  για την ενημέρωση και την προβολή των προβλημάτων του τόπου τους, μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων και των περιοδικών που εκδίδουν. 
Την καταγραφή της ιστορίας, των εθίμων, και του τοπικού γλωσσικού ιδιώματος, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες των βιβλίων τους.
Η ΠΑΝ.ΣΥ θα τιμήσει και θα βραβεύσει τους εκδότες, για τις φιλότιμες προσπάθειες και το αθόρυβο έργο που επιτυγχάνουν εθελοντικά, στην τοπική τους κοινωνία. 
Θα γίνει προβολή των εντύπων, με ταυτόχρονη έκθεσή τους, έξω από την αίθουσα. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  04/11/2015   ώρα  17:30
στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Στοά του Βιβλίου»
(Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου Αθήνα - Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο)
                                           ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ          ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ

100 νεκρά προσφυγόπουλα σε δύο μήνες. Σκληρές εικόνες: «Ξεβράζει» πτώματα η θάλασσα στη Λέσβο

Την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα θρηνεί -εξ αποστάσεως- για τους 22 νεκρούς των ναυαγίων σε Κάλυμνο και Ρόδο, στο Μόλυβο ακόμα μετρούν νεκρούς από το προχθεσινό ναυάγιο - Στους 32 έφτασε ο αριθμός τους - Ανακοίνωση της οργάνωσης Save The Children αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας
Ακόμα και ο χαρακτηρισμός «υγρός τάφος» μοιάζει ελάχιστος, για να αποδώσει την τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο, ενόσω τα «κύματα» των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια, επιχειρούν να φτάσουν στην Ελλάδα και, από κει, στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθη 51χρονος αρχαιοκάπηλος στη Βόνιτσα


Συνελήφθη 51χρονος αρχαιοκάπηλος στη Βόνιτσα
Κατασχέθηκε πληθώρα αρχαίων νομισμάτων καθώς και άλλα αρχαία αντικείμενα
Συνελήφθη, χθες (29-10-2015) το μεσημέρι, στη Βόνιτσα , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, 51χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 51χρονου στη Βόνιτσα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν:
• Σαρανταπέντε (45) χάλκινα νομίσματα των Ελληνιστικών χρόνων,

Έπεσαν φόλες στην Κατούνα

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις με τις φόλες στην Ελλάδα δολοφονούν αθώα ζώα.
Αυτή τη φορά έριξαν φόλες στην Κατούνα και την πλήρωσαν 4 γατιά και 2 σκυλιά.

Όλα έγιναν σήμερα το πρωί όταν βρέθηκαν νεκρά από φόλα σύμφωνα από μαρτυρίες κατοίκων. 

Κάηκε ολοσχερώς νταλίκα στα έργα της Ιονίας Οδού

Φωτιά σε Νταλίκα η οποία κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο Ανοιξιάτικο – Αγία τριάδα. Η φωτιά που ξέσπασε στο μπροστινό μέρος του οχήματος είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή του οχήματος, ο οδηγός αντιλήφθηκε τους πυκνούς καπνούς και πρόλαβε να εγκαταλείψει εγκαίρως. Στο σημείο έφθασε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας και επιχείρησε στην κατάσβεση. Το όχημα ήταν φορτωμένο με χώμα και εκτελούσε δρομολόγιο που αφορά εργασίες για την κατασκευή της Ιονίας Οδού.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Κρεοπωλεία Τσέλιγκας Αφοί Κύρκου "ΓΕΥΣΕΙΣ": Τι θα φάμε σήμερα?? Χωριάτικα λουκάνικα με πικάντικες φακές

Υλικά συνταγής
4 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα παραγωγής μας
4 κ.σ. ελαιόλαδο 
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
300 γραμμ. χοντρές φακές
2 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. λευκό ξίδι 
1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ 
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
1 δαφνόφυλλο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ,αλάτι πιπέρι.
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές για 5΄ και τις στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα γύρω γύρω για 5΄-6΄. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να γίνουν διάφανα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις φακές και τις πιπεριες. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το ξίδι.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και τις ντομάτες. Τέλος συμπληρώνουμε ζεστό νερό, να εξέχει 3-4 εκ. πάνω από την επιφάνεια των υλικών. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να χυλώσουν οι φακές και σχεδόν να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Διευθύνσεις-Τηλέφωνα
Μητροπόλεως Βόνιτσα 2643022901
Ηρώων Πολυτεχνίου Λευκάδα 2645020169
Λιβύης 20 Ζωφράφου 2107791990
Λ.Ειρήνης και Αρμορίου Ηλιούπολη 2109942686
Δ.Γούναρη 227 Γλυφάδα 2109609153

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Η ΔΕΗ ΘΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΑ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               

 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                                
 ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, ενημερώνει τους Δημότες και καταναλωτές ύδρευσης, ότι από 30/11/2015 θα προχωρήσει στη διακοπή υδροδότησης των παροχών όσων έχουν συσσωρευμένες οφειλές.
 Οφείλουμε να τηρήσουμε την ισονομία και την ισοτιμία απέναντι στους δημότες μας που εξοφλούν εγκαίρως τις οφειλές τους  από το υστέρημα τους ανταποκρινόμενοι  στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.  
Η κατάσταση με τους ανείσπρακτους λογαριασμούς έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανεξόφλητες οφειλές του Δήμου στη Δ.Ε.Η.
Ήδη η Δ.Ε.Η. έχει πραγματοποιήσει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε άλλους Δήμους και έχει προγραμματίσει για την 02/11/2015 να υπάρξει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια άρα και στην υδροδότηση προκαλώντας σοβαρότατο πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του Δήμου.                           

                                             Εκ της Οικονομικής Υπηρεσίας

Έναρξη της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στο Αγρίνιο

  ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  
      ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

Ταχυδρομική Διεύθυνση:  Αρχιεπ. Δαμασκηνού 10,  Τ.Κ.  302 00,  Ι. Π. Μεσολογγίου.
Τηλέφωνα:  26310-22421  και  26310-22322,  Fax. 26310-28701.

Εν Ιερά Πόλει Μεσολογγίου, τη  30η  Οκτωβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟΝ  ΤΥΠΟΥ

Συμπληρώθηκαν δέκα (10) χρόνια λειτουργίας της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η Σχολή Γονέων υπήρξε μια από τις πρώτες ποιμαντικές πρωτοβουλίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο. Σκοπός η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας. Από το βήμα της Σχολής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από  80  ομιλίες από διακεκριμένους και ειδικούς ομιλητές. Επίσκοποι, Κληρικοί, Αγιορείτες Πατέρες, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Παιδαγωγοί, Ψυχίατροι και Εκπαιδευτικοί ανέπτυξαν ποικιλία θεμάτων, που απασχολούν πολύπλευρα  την οικογένεια και τον σημερινό άνθρωπο.
Η πρώτη συνάντηση για την φετινή χρονιά στην πόλη του Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30’ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας.

Καταβολή συντάξεων Νοεμβρίου Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 303.670.540 ευρώ.

Η σύνταξη μηνός Νοεμβρίου 2015 θα καταβληθεί σε 675.201 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α. με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015.

e-ea

Από χθες ενεργοποιήθηκε η κάρτα σίτισης. Πιστώθηκαν τελικά από χθες, Πέμπτη, τα χρήματα στις κάρτες σίτισης.

Το ποσό κατατέθηκε στην εθνική τράπεζα και είναι διαθέσιμο άμεσα για τους 350.00 και πλέον δικαιούχους.
Να σημειωθεί ότι η κάρτα φορτίζεται κάθε 24 του μήνα, ωστόσο η κυβέρνηση καθυστέρησε την πληρωμή αφού περιμένει την υποδόση των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70-220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει ή αν έχουν παιδιά και τον αριθμό αυτών.
agrinioreport

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940

Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί για το λαό πηγή εξαγωγής συμπερασμάτων, χρήσιμων για τον ίδιο σήμερα και αντίθετων από αυτά που προπαγανδίζει η αστική τάξη και τα κόμματά της, που επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία τα περί "εθνικής ενότητας", για να εξαπατούν τους εργαζόμενους και να τους κρατούν δεμένους στο άρμα της πολιτικής που συντρίβει τα δικαιώματά τους. Εθνική ενότητα σε μια ταξική κοινωνία δεν μπορεί να υπάρξει ούτε σε καιρό ειρήνης, ούτε στον πόλεμο.
Το ΚΚΕ τιμά τους απλούς ανθρώπους που αγωνίστηκαν με ανιδιοτέλεια τότε και αργότερα μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, καθώς και στρατιωτικούς που εξέφρασαν το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.
Οι φυλακισμένοι και εξόριστοι κομμουνιστές ζήτησαν να σταλούν στο Μέτωπο, κάτι που αρνήθηκε η δικτατορία Μεταξά, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε τους κρατούμενους στους κατακτητές, ανάμεσά τους και τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Ζαχαριάδη, που τον έκλεισαν στο Νταχάου.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Δυο νεκροί λίγο έξω από το Αγρίνιο

Νεκρή η 23χρονη πεζή και ο οδηγός της μηχανής. 
ςς
Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγη ώρα επί της ε.ο Αγρινίου-Ιωαννίνων με κατεύθυνση προς το Αγρίνιο στο ύψος γνωστού ξενοδοχείου του Αγρινίου.

θ
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός δικυκλιστής παρέσυρε την 23χρονη κοπέλα η οποία εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να διασχίσει κάθετα την εθνική οδό.

“Συνταγή παραδοσιακού χαλβά Ξηρομέρου”

Το iaitoloakarnania.gr πάντα κοντά στην παράδοση του τόπου, σας παρουσιάζει την συνταγή ενός παραδοσιακού γλυκού του Ξηρομέρου...
Στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου, τα παραδοσιακά γλυκά είναι το ραβανί και ο χαλβάς. Έτσι, στην ιστοσελίδα μας, έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε την παραδοσιακή συνταγή του χαλβά Ξηρομέρου ή χαλβαδάκια που επιμελήθηκε μια νοικοκυρά από την Χρυσοβίτσα. Η γεύση του, όσο και η γλυκιά αίσθηση που αφήνει στον ουρανίσκο θα σας ξετρελάνουν...

ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ

Μέσα σε μια  καλή μέρα από θέμα καιρού γιορτάστηκε με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα η 28η Οκτωβρίου σήμερα 28/10/2012 στην Βόνιτσα.  Πλήθος κόσμου παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε το πρωί στο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων και έπειτα στην παραλία για να παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, οι αξιωματούχοι και οι λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας μετέβησαν στο Ηρώο της πλατείας και κατέθεσαν τα τιμητικά στεφάνια και είναι οι παρακάτω: Αναπληρωτής  Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Στούπας Θεόδωρος ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας Χασακής Χρήστος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ο Διοικητής της Αεροπορίας Ακτίου. Αντιπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και των Λυκείων Βόνιτσας.
Ακολούθησε η παρέλαση κατά μήκος της παραλίας όπου παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και οι επίσημοι:  Αναπληρωτής Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Στούπας Θεόδωρος ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας Χασακής Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Πάντας, η δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Πανταζή ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, ο Διοικητής της Αεροπορίας Ακτίου . 
Παρέλασαν με τη σειρά, οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου και των Λυκείων της Βόνιτσας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής που ενθουσίασε τον κόσμο.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΠΡΕΒΕΖΑ: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε από την εξέδρα λόγω Χρυσής Αυγής

Αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων, στη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Πρέβεζα.
Συγκεκριμένα, τη Χρυσή Αυγή εκπροσώπησε ο περιφερειακός της σύμβουλος, Σπύρος Μπαρτζώκας, ο οποίος ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων.

Καλπάκι: Ζωντάνεψαν μνήμες του 1940

Μνήμες από το Έπος του '40, την εισβολή των Ιταλών και τις νικηφόρες μάχες του ελληνικού στρατού στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας, ξεδιπλώθηκαν στο Καλπάκι, στα ίδια μέρη όπου γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο λαμπρές σελίδες της νεοελληνικής ιστορίας.
Τόπος προσκυνήματος το Μνημείο του Μαχητή. Του στρατιώτη που πολέμησε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Του στρατιώτη που γύρισε στην πατρίδα, αλλά και κείνου που ακόμη περιμένει, ξεχασμένος στα πεδία των μαχών...
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την αναπαράσταση της μάχης του Καλπακίου.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΚΑΤΟΥΝΑ: Μιά όμορφη Επετειακή εκδήλωση το 2012 που διοργανώθηκε στο π. Δημαρχείο με τίτλο "ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ" .





Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κατούνα στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2012, μία  ξεχωριστή  έκθεση, που διοργάνωσε  η Δημοτική Κοινότητα Κατούνας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του πρώην Δήμου Μεδεώνος, όπου ο Κωνωπινιώτης, λαογράφος – ερευνητής κ. Νίκος Ράππος, παρουσίασε, για πρώτη φορά,  μοναδικά εκθέματα σε έντυπη  μορφή ενός άγνωστου  όπλου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της Προπαγάνδας , που  έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παρασκήνιο και επηρέασε καθοριστικά την έκβαση του πολέμου.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε την 19.00 ώρα της 27 Οκτωβρίου από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας και οικοδεσπότη κ.Κασσούρα  Κωνσταντίνο και  εγκαινιάστηκε από τον  Δήμαρχο κ. Νίκο  Σολδάτο, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του εξήρε το πολύ σπουδαίο  έργο του Κωνωπινιώτη λαογράφου κ. Νίκου Ράππου. 
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 

Μεγάλη συγκίνηση. Δείτε την παρέλαση με δύο μαθητές μόνο.


Μαθητές από όλα τα σχολεία παρέλασαν μαζικά, όπως κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου.
Όμως, στο μικρό ακριτικό νησί των Αρκιών, η παρέλαση ήταν διαφορετική από όλες τις άλλες.
Την εθνική γιορτή τίμησαν με υπερηφάνεια οι δύο μόνο μαθητές που υπάρχουν στο νησί μαζί με τον δάσκαλό τους.
Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο προφίλ του δασκάλου στο facebook προκαλούν ρίγη συγκίνησης.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: ΓΙΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ "ΟΧΙ"

Το πρωί   οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου και του Γυμνασίου παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου με τις σημαίες των σχολείων για την  επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε από τον ιερέα π. Άγγελο Παναγιωτίδη . Καθότι   η  28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης για ολόκληρο το  Έθνος μας. Είναι ημέρα μνήμης του ένδοξου αγώνα των Ελλήνων για την εξασφάλιση της ελευθερίας. Είναι όμως και ημέρα τιμής όλων εκείνων που με σθένος και μεγάλη δύναμη ψυχής αγωνίστηκαν ηρωικά, θυσιάζοντας την ζωή τους και με αυταπάρνηση αντιστάθηκαν στην σκλαβιά, ενωμένοι και αφοσιωμένοι στο χρέος τους απέναντι στην πατρίδα και την ελευθερία της.
Ακολούθως μέσα στο Ναό εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας.
Στη συνέχεια γύρω στις 11:00 έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του ήρωα Γιαννάκη Σουλτάνη από τον Πρόεδρο Της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου Τραυλοστάθη Δημήτριο, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο.
Έπειτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων και Απαγγελία του Εθνικού Ύμνου από τα σχολεία.


 Ύστερα ξεκίνησε  η μαθητική παρέλαση.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

ΘΥΡΡΕΙΟ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σήμερα στο Θύρρειο γιορτάσθηκε η επέτειος του ΟΧΙ στο Ηρώο του Χωριού. τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων απο τους μαθητές και απο τον πρόεδρο του χωριού Χρήστο Παλούκη.  

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Σε μια ηλιόλουστη μέρα που θύμιζε καλοκαίρι, γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ στην Πάλαιρο. Η δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής από τον πάτερ Κώστα Γατσούλη, μετά ακαλούθησε η παρέλαση στην οδό που καταλήγει στην παραλία μπροστά από τους Επισήμους που ήταν: ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, ο πρόεδρος της Παλαίρου Δημήτρης  Στάχτιαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Μπαλατσούρας οι δημοτικοί σύμβουλοι Φραδέλος Κώστας, Κατσαμπίρης Γιώργος και ο Σιδεράς Δημήτρης αναπληρωτής πρόεδρος και πλήθος κόσμου. Ανάμεσα στον κόσμο  ήταν  και ο πρώην Δήμαρχος Νικόλαος Σολδάτος ο  π. Δήμαρχος Βίτσας Κώστας, ο πρώην πρόεδρος Λίτος Αθανάσιος και ο πρόεδρος της Πογωνιάς Λεωνιδας Στάχτιαρης.
Με το τέλος της παρέλασης τα σχολεία και ο κόσμος συγκεντρώθηκαν στην πλατεία μπροστά στο Ηρώο. Όπου έγινε επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνια οι:  ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστσαμπίρης Κώστας, ο πρόεδρος της Παλαίρου Στάχτιαρης Δημήτριος, εκπρόσωπος της Αστυνομίας και τα σχολεία. Στη συνέχεια η εορταστική εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς. 
Όλοι οι επίσημοι στην συνέχεια κάθισαν στον κ. Μπίζο στην Πλατεία. 



ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

(ΜΕΡΟΣ Β ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ) ΚΑΤΟΥΝΑ: ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κατούνα σήμερα με μια ηλιόλουστη μέρα.  Στις 7:30 π.μ. σήμανε χαρμόσυνα η καμπάνα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου για να τελεστεί η λειτουργία  και ώρα 10:30 έγινε η προσέλευση των Επισήμων και των Αρχών του Τόπου για να τελεστεί η επίσημη Δοξολογία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Κατούνας π. Νεκτάριο Τριάντη. Ο Πανηγυρικός της ημέρας έγινε από την Αλεξάνδρα Κορόση δασκάλα δημοτικού Σχολείου.  Στην Δοξολογία παρόντες ήταν: ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας Δημήτριος Κόκιος, ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης Νίκος από την Πάλαιρο, ο δημοτικός σύμβουλος Προδρομίτης Σωτήριος καθώς και η δημοτική σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας Βέμη-Καρέλου Αθηνά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς και από την αντιπολίτευση η Φραγκογιάννη Μπουμπούλη Αφροδίτη και Καραμάνης Θωμάς, επίσης οι μαθητές,  οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των  σχολείων και αρκετός κόσμος.
Στη συνέχεια, στο χώρο του Μνημείου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων από τις Αρχές του τόπου, την Αστυνομία, τα σχολεία, συλλόγους και σωματεία
Τα στεφάνια κατέθεσαν : ο Αντιδήμαρχος  Τσακάλης Νικόλαος από την Πάλαιρο,(ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Θεόδωρος Στούπας κατέθεσε στεφάνι στη Βόνιτσα μιας και ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης κατέθεσε στην Πάλαιρο),ο πρόεδρος της Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς, ο Προδρομίτης Σωτήρης Δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος Εθνικής Αντίστασης, ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Κατούνας Δημήτριος Κόκιος, ο Γυμνασιάρχης κ.Παπαθανασίου , ο Λυκειάρχης κ. Νταλαπέρας , ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Γούσιας Κων/νος , ο Παναγιώτης Καλογιάννης από τον Αγροτικό Σύλλογο, ο Αθανάσιος Σαλαγιάννης εκπρόσωπος από τον Συνεταιρισμό.
Ο Μπακογιώργος Απόστολος εκπρόσωπος από τον Σύλλογο πολυτέκνων, η Κατερίνα Σακκά εκπρόσωπος του Συλλόγου γυναικών Κατούνας, ο Πανέτας Θεόδωρος πρόεδρος του Αθλητικού και μορφωτικού Συλλόγου Μεδεών Κατούνας,  η Αχυριάτη Χαρά εκπρόσωπος από τον Τοπικό  Πολιτιστικό Σύλλογο, ο Πρόεδρος Αχυρών Αχυριάτης Απόστολος, για τον εν Αθηναις Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλιππος ο Ακαρνάν» ο Πρόεδρος της Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς, από το Σύλλογο γονέων Λυκείου η Γεωργία Σακκά, από το σύλλογο γονέων γυμνασίου η Φραγκογιάννη Μπουμπούλη Αφροδίτη.

(Α ΜΕΡΟΣ) ΚΑΤΟΥΝΑ: ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κατούνα σήμερα με μια ηλιόλουστη μέρα.  Στις 7:30 π.μ. σήμανε χαρμόσυνα η καμπάνα του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου για να τελεστεί η λειτουργία  και ώρα 10:30 έγινε η προσέλευση των Επισήμων και των Αρχών του Τόπου για να τελεστεί η επίσημη Δοξολογία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Κατούνας π. Νεκτάριο Τριάντη. Ο Πανηγυρικός της ημέρας έγινε από την Αλεξάνδρα Κορόση δασκάλα δημοτικού Σχολείου.  Στην Δοξολογία παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης Νίκος από την Πάλαιρο, ο δημοτικός σύμβουλος Προδρομίτης Σωτήριος καθώς και η δημοτική σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας Βέμη-Καρέλου Αθηνά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατούνας Καφρίτσας Θωμάς και από την αντιπολίτευση η Φραγκογιάννη Μπουμπούλη Αφροδίτη και ο Καραμάνης Θωμάς, επίσης οι μαθητές,  οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των  σχολείων και αρκετός κόσμος.

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο του Αετού έγινε σήμερα το πρωί. Κατέθεσαν στεφάνια οι μαθητές του δημοτικού σχολείου του νηπιαγωγείου και ο Πρόεδρος του Αετού Γιώργος Ντέμος και για την εθνική αντίσταση ο Κώστας Γρίνος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Η ΜΑΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ


ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΛΟΥΤΡΟΥ- ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ



Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Έκλεψαν 35 πρόβατα από στάνη στην Κατούνα

Κάθε λογής κλοπή καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας. 
Όπως πληροφορήθηκε πριν από λίγη ώρα η sinidisi.gr άγνωστοι έκλεψαν σήμερα τα ξημερώματα 35 πρόβατα από στάνη στην περιοχή της Κατούνας. 
Ήδη η αστυνομία αναζητά τους δράστες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Νίκος Αγγελόπουλος sinidisi.gr
http://www.agriniotimes.gr/

ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΟ ΜΥΡΤΑΡΙ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ


ΣΗΜΕΡΑ 27/10/2015 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Είχε λήξει η άδεια για τα όπλα του και συνελήφθη στην επαρχιακή οδό Βόνιτσας - Παλαίρου

Συνελήφθη χθες το απόγευμα 51 ετών άνδρας για κατοχή κυνηγετικών όπλων χωρίς να έχει ανανεώσει την άδειά τους.
Η σύλληψη έγινε στην επαρχιακή οδό Βόνιτσας Παλαίρου από αστυνομικούς του Α.Τ. Βόνιτσας λίγο πριν τις 5 το απόγευμα. Σε γενόμενο έλεγχο στο αυτοκίνητο του 51 ετών ημεδαπού βρέθηκαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες και ένα κυνηγετικό δίκαννο στα οποία δεν είχε ανανεωθεί η άδειά τους.
Συνεπώς συνελήφθη για οπλοκατοχή και θα οδηγηθεί σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα Λευκάδας.
agrinioreport

Κρεοπωλεία Τσέλιγκας Αφοί Κύρκου: "ΓΕΥΣΕΙΣ" Γλυκόξινο χοιρινό σας έχουμε σήμερα..

Υπέροχο, αυθεντικό Γλυκόξινο χοιρινό να γλείφετε και τα δάχτυλα σας. Η διασημότερη συνταγή της Κίνας, αυτή που λατρεύουν Ευρωπαίοι και όχι μόνο.
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό περίπου χοιρινό τρυφερό από μπούτι χωρίς λίπος κομμένο σε μικρούς κύβους
2-3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Για την γλυκόξινη σως:
1/4 του φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. χυμό ανανά
1/4 φλ. ξύδι λευκό
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένη σε 4 κ.σ. νερό
Για το χυλό:
1/3 φλ. αλεύρι
1/3 φλ. κορν φλάουρ
1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
1 κ.σ. σπορέλαιο (αραβοσιτέλαιο, ηλιέλαιο, κα)
1/3 φλ. Ζεστό νερό ή λίγο παραπάνω αν χρειαστεί
Λοιπά Υλικά:
1 καρότο
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 φλ. κομματάκια ανανά σε κονσέρβα
3 φλ. σπορέλαιο για βαθύ τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε το χοιρινό πρώτα σε λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους και το μαρινάρουμε σε μπωλ με τη σόγια σως και 1 κ.γ. κορνφλάουρ για 20 λεπτά.

ΤΡΥΦΟΥ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Αμφιλοχία

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου γιόρτασαν σήμερα των πρωί μαθητές όλων των βαθμίδων, στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας Αμφιλοχίας. Οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρόν με ποιήματα και κατάθεση στεφάνων. Ο εορτασμός της επετείου θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου με την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλιακή οδό της Αμφιλοχίας.
 ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:
google page rank