Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ VIGGIANO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Από 30-10-2015 έως στις 4-11-2015 η Βόνιτσα (Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας)ήταν καλεσμένη στα πλαίσια των δράσεων των αδελφοποιημένων πόλεων  στο Viggiano της Ιταλίας  με θέμα : Σεισμός - Πολιτική Προστασία
Παραβρέθηκαν εκτός των αδελφοποιημένων πόλεων εκπρόσωποι της κυβέρνησης  καθώς και η αντιπροσωπεία της πολιτικής προστασίας της Λευκορωσία ( Μινσκ) και της Κροατίας.
Κάθε χρόνο γίνεται αναπαράσταση πραγματικού σεισμού από το Group Lucano  του Viggiano  ως φόρος τιμής για τον καταστροφικό σεισμό  που είχε γίνει στην πόλη του San Giovani a Piro.  Σεισμός -Πολιτική προστασία είναι μια άσκηση ετοιμότητας που πιστεύουμε πρέπει να γίνεται και στο δικό μας δήμο κάτι παρόμοιο έτσι ώστε να υπάρχει κάποια οργάνωση, μιας και η περιοχή μας είναι σεισμογενής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν χιλιάδες εθελοντές, γιατί η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά και αυτό έχει καταφέρει ο Δήμος του Viggiano  στους δημότες του.
Ο Δήμος του Viggiano έχει δημιουργήσει το group Lucano , με πρόεδρο τον Dott. Giuseppe Priore το οποίο είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, λόγω έλλειψης κράτους. Το group Lucano, βραβεύτηκε από τον Ο. Η. Ε , στο τρίτο διεθνές συνέδριο που έγινε στην Ιαπωνία το Μάρτιο 2015, ως την καλύτερη ομάδα παγκοσμίως για την μείωση του κινδύνου καταστροφών.
Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά  στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις.
Η Ελληνική Αντιπροσωπεία του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας στην αδελφοποιημένη πόλη Viggiano της Ιταλίας συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες και εισέπραξε την αγάπη, τον σεβασμό, τη γνώση αλλά και την εμπειρία μιας τέτοιας κατάστασης.
Έγινε αναπαράσταση καταστροφικού σεισμού σε πραγματικό χρόνο και τον τρόπο αντιμετώπισης και στο τέλος πραγματοποιήθηκε παρέλαση όλων των εθελοντών και των αντιπροσωπιών στην πόλη San Giovani a piro.
Εκπρόσωποι της Ελληνικής αποστολής αποτελούνταν από τους: Παναγιώτα Πανταζή εκπρόσωπος του Δημάρχου Ακτίου - Βόνιτσας, Καρέλου Αθηνά εκπρόσωπος του Δήμου, Μακρή ειρήνη εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής για την αδελφοποίηση και ο Νώντας Νικάκης ως διερμηνέας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι Δήμαρχοι όλων των πόλεων του νομού basilicata , που ανήκει το Viggiano, ο περιφερειάρχης της περιοχής, ο ευρωβουλευτής Pitela, ο οποίος αναφέρθηκε εκτεταμένα στην οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της πολιτικής προστασίας της Λευκορωσίας και η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ακτίου- Βόνιτσας Παναγιώτα Πανταζή, που στο πέρας των εκδηλώσεων ευχαρίστησε τους Ιταλούς λέγοντας :
Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση σας να παρακολουθήσουμε το έργο για την υλοποίηση της πολιτικής προστασίας που έχετε οργανώσει. Ήταν ένα διήμερο άκρως ενδιαφέρον. Αξίζετε πολλά συγχαρητήρια που έχετε καταφέρει να ενεργοποιήσετε τον εθελοντισμό και να δημιουργήσετε όλο αυτό το σύστημα. 
Μακάρι ο εθελοντισμός να ήταν έτσι για όλους μας. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποδοχή σας και την φιλοξενία σας. Στο τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο  σημείο. Όλοι οι Έλληνες βιώνουμε μια από τις χειρότερες μορφές οικονομικού πολέμου και προσπαθούμε με όσα αποθέματα αξιοπρεπείας μας έχουν απομείνει να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις συνθήκες. Γιατί και στην Ελλάδα ζουν Άνθρωποι και όχι κτήματα. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.
Η εκδήλωση έκλεισε με τις ανταλλαγές αναμνηστικών των αποστολών.






















ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ 



google page rank