Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΓΟΗΤΕΥΣΕ ΤΟ 2ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε πέρσι στις 28 Νοεμβρίου 2014 σαν σήμερα!! Ήταν το 1ο Αντάμωμα Βονιτσάνων στην πρώτη χρονιά λειτουργίας του νέου ΔΣ του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων < ο Αμβρακικός >. Χθες 27 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε το 2ο Αντάμωμα Βονιτσάνων στο Κέντρο Δίαυλος στο Θησείο. Μια συνάντηση που καθιερώνει το Αντάμωμα σαν μόνιμο θεσμό. Η τελευταία Παρασκευή κάθε Νοέμβρη κάθε χρόνου θα είναι μέρα γιορτής και Ανταμώματος για τους Βονιτσάνους και τους φίλους τους!Η ιδέα ξεκίνησε πέρσι από το νεοσύστατο ΔΣ και τελικά είναι μια επιθυμία ένωσης των απανταχού Βονιτσάνων που θα γίνεται πράξη κάθε χρόνο!
Το Αντάμωμα χθες πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού ο σκοπός του ΔΣ είναι να διατηρηθεί η ενότητα και οι δεσμοί φιλίας και αγάπης μεταξύ των μελών και των φίλων του Συλλόγου.Ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Αποστολάκης έστειλε τα χαιρετίσματά του μεσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του Συλλογου. Χαιρετισμούς έστειλε και ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ κ.Δημήτρης Στεργίου.Πατριώτες ήρθαν για το 2ο Ανταμωμα από την Βόνιτσα όπως ο Σπύρος Καραούλης Κυρίκος με την σύζυγό του όπως και η Ειρήνη Μακρή.

Επίσης  τίμησαν με την παρουσία τους το 2ο Αντάμωμα από τον Σύλλογο Φυτειών ο κ.Βασίλης Μπουρνάζος Αντιπρόεδρος της ΠΑΝΣΥ και μέλος του ΚΣ της ΟΠΣΥΞ , ο πρόεδρος των Θυρρειωτών  κ.Περικλής Μωραΐτης και μέλος της ΟΠΣΥΞ, η Πρόεδρος των Μοναστηρακιωτών κ.Γωγώ Μακρυγιάννη , και το μέλος του ΔΣ των Μοναστηρακιωτών κ. Λευτέρης Καούρης. Επίσης από το Θύρρειο ήταν η κ.Ελευθερία Σώζου , ενώ ο κ. Βαγγέλης Κουτιβής από τους Κατουνιώτες,  μέλος του ΔΣ του Κέντρου Μεριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, παρέλαβε τιμητικά για την στήριξη που παρέχει στους Αθηναίους Βονιτσάνους και του δώρου του βιβλίου του < Πόλεις και Χωριά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας > προς αυτούς, το ακριβές αντίγραφο του νομίσματος του Αρχαίου Ανακτορίου του 350 πχ που εξέδωσε ο Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων , το βιβλίο του Συλλόγου < Η ιστορία της Βόνιτσας >, το βιβλίο ποιημάτων του Βονιτσάνου ποιητή Φιλοκτήτη Λαμπράκη < Σαν όνειρα και σαν πόθοι > , και τα παραμύθια του Συλλόγου με τίτλο : < Το παραμύθι της Βόνιτσας >  ,και < Η Βουλκαριά και ο Κομήτης ( Λινοβρόχι ) >. 
Αυτές οι πέντε εκδόσεις όπως και στυλό με τον διακριτικό τίτλο του Συλλόγου επωλήθησαν προς τους παρευρισκόμενους στο Αντάμωμα για την στήριξη του Συλλογου. Η κίνηση αυτή έτυχε της καθολικής αποδοχής των Βονιτσάνων και φίλων τους αντί της λαχειοφόρου αγοράς, αφού και το ταμείο του Συλλόγου ενισχύθηκε αλλά και τα μέλη του Συλλόγου και οι φίλοι τους έφυγαν από το Αντάμωμα με δείγματα της πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου στα χέρια τους!  Βέβαια εκτός από το πλούσιο και εκλεκτό φαγητό , το άφθονο ποιοτικό κρασί και την υπέροχη φιλοξενία του Κέντρου Δίαυλος οι παρόντες διασκέδασαν χορεύοντας στους σκοπούς της κεφάτης και συνεργάσιμης ορχήστρας.Το καταπληκτικό γλυκό στο τέλος ήταν το κερασάκι στην τούρτα του Ανταμώματος!
Τα χαμόγελα όλων καθώς έφευγαν τις πρώτες πρωινές ώρες συνδυάστηκαν με την υπόσχεση : άντε να είμαστε καλά και του χρόνου!Η βροχή κατά την προσέλευση και την αποχώρηση δεν ήταν ικανή να σκιάσει ούτε κατ ελάχιστο την επιτυχία του 2ου Ανταμώματος Βονιτσάνων 2015! Κι ενώ όπως ειπώθηκε είναι στο τελικό στάδιο η έναρξη λειτουργίας της Ανακτόριου Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης στην Βόνιτσα , το  ΔΣ του Συλλόγου ανακοινώνοντας τις εκλογές για τις 20/12 , υποσχέθηκε να συνεχιστεί η δυναμική πολιτιστική δράση οποιοδήποτε και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.
Είναι ευχή όλων των Βονιτσάνων και των Πατριωτών των γειτονικών περιοχών ο Σύλλογος των εν Αθήναις Βονιτσάνων < ο Αμβρακικός > να συνεχίσει την δυναμική πορεία του τιμώντας την ευθύνη που έχει απέναντι στην τρικονταπενταετή ιστορία του!







































































google page rank