Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Πικρό αντίο με νίκη 4-3 επί της Ουγγαρίας για την Εθνική ομάδα

Μετά από 12 παιχνίδια και 14 μήνες, η Εθνική ομάδα πήρε επιτέλους μία νίκη... Κέρδισε 4-3 τη Ουγγαρία και έδειξε οτι υπάρχει λόγος αισιοδοξίας ενόψει της συνέχειας.
H Eλλάδα είχε να σκοράρει περίπου 2 χρόνια σε επίσημο ματς στην έδρα της, από το μπαράζ με την Ρουμανία.
Η ανανέωση που επιχείρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός φάνηκε να δίνει άλλο… αέρα στην Εθνική ομάδα, η οποία στην πρώτη της ουσιαστικά επίθεση, το 3ο λεπτό, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σταφυλίδη , ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Κίτσιου από δεξιά. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα και εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα και τεχνική των Μάνταλου, Πέλκα και κυρίως του Φορτούνη έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή του Κίραλι…
Όσο περνούσε η ώρα όμως, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και να εκμεταλλεύονται τα κενά που παρουσίαζε η ελληνική άμυνα, κυρίως από την δεξιά πλευρά. Έτσι, αφού ο Τζούτζακ στο 23’ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία και ο Πέλκας ένα λεπτό αργότερα, μετά από καταπληκτική ενέργεια, δεν έκανε το 2-0, ο Λόβρενσιτς στο 26’ ισοφάρισε, νικώντας κατά κράτος τον Σταφυλίδη που αδράνησε χαρακτηριστικά.
Η εξέλιξη αυτή «πάγωσε» τον ρυθμό που είχε μέχρι εκείνο το σημείο η Εθνική ομάδα και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά, καθώς ο Μήτρογλου δεν μπορούσε να αποτελέσει πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα. Αντιθέτως, οι Ούγγροι κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν πάρει κεφάλι στο σκορ, καθώς η προβολή του Χουχάζ στο 33’ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.
Νέμεθ και αντεπίθεση
Στην επανάληψη, ο Κώστας Τσάνας δεν πραγματοποίησε αλλαγή, καθώς ήδη μετρούσε μία, αναγκαστική μάλιστα, από το 35’ όταν και ο Σταφυλίδης άφησε την θέση του στον Χολέμπας λόγω ενοχλήσεων. Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε ίδια, με την Ουγγαρία να… πατάει καλύτερα και να εκμεταλλεύεται ακόμη μία αδράνεια της ελληνικής άμυνας με τον Νέμεθ στο 54’ και να προηγείται στο σκορ…

Το γκολ αυτό λειτούργησε σαν… ξυπνητήρι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο για περίπου 20 λεπτά έδειξε σημάδια ζωής, χάρη κυρίως στον Ταχτσίδη που ήταν ο καλύτερος παίκτες της και την ισοφάριση που πέτυχε στο 57’. Μάλιστα 4 λεπτά αργότερα, θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο τέρμα, όμως το σουτ του αυτή την φορά πέρασε άουτ. Και αφού οι παίκτες του Κώστα Τσάνα δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την κατοχή της μπάλας, ήρθε μία νέα αδράνεια της άμυνας για να τους «πληγώσει» με εκτελεστή και πάλι τον Νέμεθ στο 68ο λεπτό.
Κάπου εκεί όμως ξεκίνησε η αντεπίθεση της Εθνικής που επιτέλους έδειξε λίγο εγωϊσμό… Ο Μήτρογλου στο 79’ πέτυχε αυτό το γκολ που έψαχνε τόσο πολύ, ενώ ο Κονέ που είχε περάσει ως 3η αλλαγή μετά τον Τζανετόπουλο, χάρισε τη νίκη στην Εθνική, με προβολή στο 81ο λεπτό…
Ελλάδα: Καρνέζης, Κίτσιου, Μόρας, Παπασταθόπουλος (63’ Τζανετόπουλος), Σταφυλίδης (35΄Χολέμπας), Σάμαρης, Ταχτσίδης, Φορτούνης, Μάνταλος (73΄Κονέ), Πέλκας, Μήτρογλου.
Ουγγαρία: Κίραλι, Φιολά, Χουγάζ, Καντάρ, Λεάντρο, Γκέρα (71’ Νάγκι), Ελεκ, Λόβρενσιτς (61’ Νίκολιτς), Τζούτζακ (71’ Κάλμαρ), Νέμεθ, Μπόντε.

iefimerida
google page rank