Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η ανθρωπιά ξεβράστηκε στην ακρογιαλιά ....ΚΡΙΜΑ ....ΚΡΙΜΑ...ΚΡΙΜΑ...

Το άψυχο σώμα του παιδιού ξεβράστηκε σε παραλία κοντά στο Μποντρούμ. Πιθανότατα βρισκόταν μέσα στα σκάφη που μετέφεραν Σύρους πρόσφυγες στην Κω από τα νοτιοδυτικά παράλια της Τουρκίας και βυθίστηκαν προτού φτάσουν στην ακτή.
Το αγοράκι κείτεται στην άμμο γαλήνιο, σαν να κοιμάται. Είναι νεκρό και ένας άνδρας αναλαμβάνει τον άχαρα ρόλο της περισυλλογής της σορού. Η εικόνα εκθέτει τον ανθρώπινο πολιτισμό σε Δύση και Ανατολή και το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με σχόλια όπως «ντροπή» και επικρίσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολιτική που ακολουθεί στο προσφυγικό ζήτημα. 
Η φωτογραφία δείχνει ένα αγοράκι που φοράει ένα κόκκινο μπλουζάκι και μπλε σορτσάκι να κείτεται με το πρόσωπο στην άμμο, κοντά στην Αλικαρνασσό (Μποντρούμ). Όποια απόφαση και να πάρουν κυβερνήσεις και παγκόσμιοι οργανισμοί η ψυχή αυτή χάθηκε. Και ήταν απολύτως αθώα. 
Σε μια δεύτερη εικόνα, ένας αστυνομικός κρατάει στην αγκαλιά του το άψυχο σώμα του παιδιού και το απομακρύνει από το σημείο. Τα δύο πλοιάρια που μετέφεραν τους πρόσφυγες, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν Σύροι, είχαν αποπλεύσει ξεχωριστά από την περιοχή Ακιαρλάρ της χερσονήσου της Αλικαρνασσού, σύμφωνα με έναν αξιωματικό των τουρκικών λιμενικών Αρχών. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται πέντε παιδιά και μια γυναίκα. Άλλοι επτά άνθρωποι σώθηκαν από σκάφη του Λιμενικού ενώ δύο έφτασαν κολυμπώντας στην ακτή, καθώς φορούσαν σωσίβια. 
Ο ίδιος αξιωματικός είπε ότι έχουν σχεδόν σβήσει οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί δύο ακόμη πρόσφυγες που αγνοούνται. Με βάση τα στοιχεία από τα Συριακό Παρατήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2011 οπότε ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 240 χιλιάδες άνθρωποι και οι πρόσφυγες αγγίζουν τα 4 εκατ. ψυχές. Μεταξύ των θυμάτων είναι 12 χιλιάδες παιδιά.... 

mixanitouxronou
google page rank