Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Επίσκεψη στο Κάστρο των Αρχαίων Κορόντων και το Κανάλι απο το Σύλλογο Χρυσοβιτσάνων Τα Κόροντα

Ο Σύλλογός μας στις 13/4/2015, την Δευτέρα του Πάσχα το απόγευμα, διοργάνωσε επίσκεψη στο Κάστρο και στο Κανάλι. Η επίσκεψη είχε σκοπό να ξεναγήσει τον Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αιτωλοακαρνανίας κ. Νίκο Σκιαδά και το μέλος του Δ.Σ. Παναγιώτη Λιβιτσάνο στους παρακάτω χώρους και να τους ενημερώσει για την κατάσταση εγκατάλειψης του Κάστρου.
Στην ομάδα συμμετείχαν ακόμη οι: Αλέξανδρος Σάββας, Δημήτριος Κίσσας και Βασίλειος Μπουκουβάλας.
Η ομάδα επισκέφθηκε το Κάστρο φθάνοντας στα τείχη από την πύλη στις Πόρτες και ακολούθως επισκέφθηκε το Κανάλι.
Η εικόνα καθόλου καλή, αφού τα τείχη και ιδιαίτερα το κανάλι είχαν καλυφθεί από θάμνους (ασφάκες) κι άλλα δέντρα (συκιές, αγριλιές, αλιγδιές) κι ήταν εμφανείς οι προσπάθειες αρχαιοκάπηλων για λαθρομετανάστες σε πολλά σημεία.
Τον Πρόεδρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας ενημερώσαμε για όλες τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που είχαμε στα χέρια μας για το κάστρο και για το πρόσφατο υπόμνημά μας με αριθμό πρωτοκόλλου 15/7-2-2015 προς την Έφορο της Λ ΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων την κα Ολυμπία Βικάτου.
Τα μέλη της Αρχαιολογικής Εταιρείας από την πλευρά τους μας έδωσαν χρήσιμες οδηγίες και μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειές μας για την ανάδειξη μνημείων μας.
                                         ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
google page rank