Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25/5/2015 ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ (25/5/2014) ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ (ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΦΩΤΟ-ΤΙ ΕΠΑΙΞΕ ΣΟΒΑΡΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ)


Πέρασε ένας χρόνος σαν σήμερα 25/5/2014 από την μεγάλη νίκη του συνδυασμού «Δύναμη πολιτών» με νικητή το Γιώργο Αποστολάκη
Σαν σήμερα το βράδυ (β Κυριακή) των εκλογών 25/5/2014 ο  Γιώργος Αποστολάκης τις κερδίζει, έχοντας απέναντι του τον Ευθύμιο  Φερεντίνο.
Η νίκη του Γιώργου Αποστολάκη κατ’ εμάς οφείλεται στην υπομονή και τους χαμηλούς τόνους που έδειξε ακόμα και στην λάσπη που έτρωγε καθημερινά, αλλά και στον εσωτερική διαμάχη που υπήρχε στον απέναντι συνδυασμό πριν τις εκλογές, μιας και ο Φερεντίνος αντικατέστησε το Νίκο Σολδάτο και ακούστηκαν πολλά στα παρασκήνια, ένα άλλο πάλι σημείο που εκνεύρισε τους ψηφοφόρους ήταν η υπεροψία που έδειχναν στελέχη του συνδυασμού του Θύμιου φερεντίνου.  Σοβαρό ρόλο έπαιξε το χαμηλό ποσοστό που πήρε ο Σύριζα στον πρώτο γύρο με εκπρόσωπο υποψήφιο Δήμαρχο το Νίκο Λιάπη και στον δεύτερο γύρο δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο μετατροπής της νίκης του Αποστολάκη. Οι μεταγραφές στους συνδυασμούς από τις προηγούμενες εκλογές ήταν  λίγο περισσότερες  υπέρ του Αποστολάκη. Πολύ σοβαρό ρόλο πάλι έπαιξε η σωστή επιλογή υποψηφίων στα ψηφοδέλτια. 
Οι κωλοτούμπες του δευτέρου γύρου δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα των εκλογών, ίσως χωρίς να ήμαστε σίγουροι όμως, μπορεί σε ένα από τα χωριά του π. Δήμου Μεδεώνος να στοίχισε την έδρα στον Βαγγέλη Λίτσο. Φυσικά εδώ έπαιξε ρόλο και η μείωση του πληθυσμού κατά την τελευταία απογραφή, που μείωσε κατά μια έδρα τον π. Δήμο Μεδεώνος, όπως μειώθηκαν και κατά ένας οι υποψήφιοι στο τοπικό και ένας λιγότερος σταυρός. Οι πιο τυχεροί από πλευρά Αποστολάκη ήταν οι υποψήφιοι του π. Δήμου Παλαίρου που εκλέχτηκαν 5 έναντι 2 της αντιπολίτευσης.  Ένα άλλο που παρατηρήσαμε σε αυτές τις εκλογές οι υποψήφιοι που εκλέχτηκαν στον π. Δ. Μεδεώνος είναι όλοι Κατουνιώτες στην Πάλαιρο το ίδιο και στη Βόνιτσα το ίδιο εκτός από δυο από το Μοναστηράκι.
Ένα άλλο θέμα που ακούστηκε σε αυτές τις εκλογές ήταν πως όλοι οι αρχηγοί υποψήφιοι ήταν από την Βόνιτσα και ήταν «ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών τους μεταξύ Βονιτσάνων» ποιος θα επικρατήσει: Αποστολάκης, Φερεντίνος, Λιάπης από Βόνιτσα και Μωραΐτης από Θύρρειο.
Κατά τα’ όλα οι εκλογές κύλησαν ομαλά, αν εξαιρέσουμε ένα επεισόδιο στη Βόνιτσα το βράδυ των εκλογών.
Μπορεί οι εκλογές να έγιναν 25/5/2014 ένα χρόνο πριν από σήμερα αλλά βάσει Καλλικράτη η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε καθήκοντα την 1/9/2014 και χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Μόλις η παρούσα δημοτική αρχή θα κλείσει ένα χρόνο την 1/9/2015 θα μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα για την πορεία της.
Το σημαντικότερο πάντως απ’ όλα είναι  οι τεράστιες υποχρεώσεις που ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή που ανέρχονται σε 2.800.000,00 € όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης ύστερα από ερώτηση του βουλευτή και δημοτικού συμβούλου κ. Νικόλαου Μωραίτη και οι πολλές δικαστικές αποφάσεις που έρχονται η μια μετά την άλλη. Άτυχος σε όλα αυτά είναι ο δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης όπως και όλοι οι νικητές Δήμαρχοι λόγω αυξανόμενης της κρίσης στην Ελλάδα και της αστάθειας που υπάρχει αυτή την στιγμή στην κεντρική εξουσία, που δεν έχει κατασταλάξει τι πορεία θα ακολουθήσει τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν είναι όπως τα υπολόγιζαν.
Μένουμε σε αυτό που είχε πει  ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης:
Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, με θάρρος και αισιοδοξία, υπηρετώντας αρχές και ιδέες, με πίστη στους νέους ανθρώπους και στο καινούργιο που έρχεται. Θα καταθέσουμε χρόνο, γνώση, εμπειρία και ικανότητα για να μη χαθεί καμία ευκαιρία για το Δήμο μας.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΕΚΕΙΝΗΣ 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 25/5/2014 







hhhhhhhhhhh
google page rank