Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Νεκρός ο πρ. υπουργός Βασίλης Μαγγίνας

Τραγική εξέλιξη είχε το πρωί ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο πρώην βουλευτής και υπουργός της κυβέρνησης του Κ. Καραλανλή Βασίλης Μαγγίνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 66χρονος πολίτικος από τον Αστακό, επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη χολή και , κατά πληροφορίες,  μετά από επιπλοκή, βρήκε τον θάνατο, από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βασίλης Μαγγίνας, κατέληξε στο νοσοκομείο Αρεταίειο, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα. Είχε εισαχθεί για εγχείρηση χολής και έπαθε σηψαιμία. 
Ο Βασιλης Μαγγίνας Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι δικηγόρος.
Μεταξύ 1977-1981 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής τού ΟΓΑ. Κατά το 1992-1993 ήταν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη. Εκλέχθηκε Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας το 1993.

Το 1995 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο τής Ευρώπης, και επανεκλέχθηκε το 1999. Μεταξύ 1995-1996 με αρχηγό τον Μιλτιάδη Έβερτ ήταν εκπρόσωπος τύπου τής Νέας Δημοκρατίας. Επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας στις εκλογές του 1996 και του 2004.
Το 2006 ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Τον Απρίλιο του 2007, μετά την παραίτηση τού Σ. Τσιτουρίδη,διορίστηκε Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Μετά τις εκλογές του 2007 όπου επανεκλέχθηκε βουλευτής, διορίστηκε και πάλι Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στην νέα κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας μετά από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την πολεοδομική νομιμότητα της οικίας του αλλά και την μη νόμιμη αποσχόληση εργατών στις 15 Δεκεμβρίου 2007 και την θέση του ανέλαβε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.
agrinionews 
google page rank