Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Αντιμέτωποι με ισόβια κάθειρξη τρεις για το ναυάγιο της Παλαίρου

Στο Tριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Αγρίνιου αναβίωσαν σήμερα οι μνήμες της τραγωδίας του ναυαγίου της Παλαίρου που συγκλόνισε τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου του 2013 καθώς είχε ως απολογισμό το θάνατο 12 Σύριων που πνίγηκαν λίγα μέτρα από τη στεριά.
Ως υπαίτιοι συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος διακινητών, εξ αυτών και τρία αδέρφια από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου (21, 25 και 27 ετών), η μητέρα τους, ένας συγγενείς τους 32χρονος αιγυπτιακής καταγωγής που φέρεται ηγετικό μέλος της οργάνωσης και ο οδηγός της βάρκας, ενός 59χρονος Σύριος.
Λίγους μήνες μετά, δεκτό έγινε το αίτημα για αποφυλάκιση της μητέρας και του νεαρότερου εκ των τριών αδερφών από το Ξηρόμερο. Οι υπόλοιποι παρέμειναν έγκλειστοι στις φυλακές .
Σήμερα λοιπόν στη δικαστική αίθουσα του Αγρινίου εκδικάστηκε η υπόθεση με τους πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, πλην της μητέρας των Ξηρομεριτών, να αντιμετωπίζουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Δεν παρέστη Πολιτική Αγωγή παρά μόνο οι δικηγόροι των κατηγορουμένων οι οποίοι μάλιστα θα αγορεύσουν στις 20 Μαρτίου και εν συνεχεία θα παρθεί η απόφαση.

Ωστόσο η πρόταση του Εισαγγελέα ακούστηκε και ήταν για τον  Αιγύπτιο και τους δύο Ξηρομερίτες 27 και 25 ετών εισηγήθηκε να καταδικαστούν για τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για τις οποίες δύναται να επιβληθεί μέχρι και ισόβια κάθειρξη. Για τον μικρότερο αδερφό και τη μητέρα του πρότεινε καταδίκη για απλή συνέργεια, κατηγορία για την οποία η ανώτατη ποινή μπορεί να είναι 10 ετής φυλάκιση. Ο Σύριος οδηγός της βάρκας υποστήριξε ότι συνεργάζονταν με την αστυνομία και συμμετείχε στην όλη επιχείρηση για να αποκαλύψει τη δράση του κυκλώματος, εκδοχή που με βάση τα στοιχεία φαίνεται ότι έπεισε τον Εισαγγελέα που πρότεινε αθώωση.
Όπως και να έχει η ετυμηγορία αναμένεται με ενδιαφέρον για μια υπόθεση τραγική με τέσσερα μικρά παιδιά μεταξύ των θυμάτων.
agrinionews
google page rank