Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

1ο βραβείο για την Θεοδώρα Μοσχονά Γεραναστάση από τα Παλιάμπελα Βόνιτσας για το Μυθιστόρημα με τίτλο «Μάθημα Ζωής» από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. (δείτε και βίντεο)

Την Κυριακή 15/2/2015 στην Αθήνα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και στην αίθουσα Αντώνης Τρίτσης η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών διοργάνωσε τον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό (Μυθιστόρημα, Διήγημα, Νουβέλα και Ποίημα) συγγραφέων απ’ όλη την Ελλάδα και Κύπρο επίσης έλαβαν μέρος και συγγραφείς από Γαλλία και Γερμανία.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες και παίρνοντας την πρώτη θέση ήταν η συνδημότισσα μας Μοσχονά Γεραναστάση Θεοδώρα, που πήρε το πρώτο βραβείο με το διήγημα «Μάθημα Ζωής». Συγκινητική στιγμή για την ίδια όταν ακούστηκε το όνομά της από την επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών στο Αμφιθέατρο της αίθουσας Αντώνης Τρίτσης.  
Η κα Μοσχονά είπε: Είναι τιμή για μένα, να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να βραβεύομαι για το μυθιστόρημα "μάθημα ζωής". Ευχαριστώ την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ για την δυνατότητα αυτή.
Και διάβασε ένα απόσπασμα: Οι πληγές του παρελθόντος παρεμενανα ακόμα ανοιχτές και πονούσαν φοβερά. Ο χρόνος, που όπως λένε, είναι ο καλύτερος γιατρός, για τις γιατρέψει , ψέματα το λένε. το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να επουλώσει τα εμφανή σημάδια και να σταματήσει το αίμα που τρέχει και γίνεται ποτάμι. Έτσι ώστε αν κάποιος ήθελε να τις παρατηρήσει, να διακρίνει μόνο τις αχνές ουλές……
Θέλω να μπορώ να βρίσκω την δύναμη και να εμφυσήσω στο γιο μου την αγάπη για το θείο που δεν πρόλαβε να γνωρίσει καλύτερα, Θέλω να μπορώ να βρίσκω την δύναμη , να μπορώ να κατανοώ με υπομονή, συνοχή και συζήτηση πράγματα και καταστάσεις. Θέλω να βρίσκω την δύναμη, να μπορώ να αναγνωρίζω τις απορρίψεις , τις εξεγέρσεις ενός παιδιού σαν πρόκληση για συζήτηση. Κάθε παιδί είναι αξιόλογο. Είναι το δημιούργημά μας, είναι η κληρονομιά μιας ηθικής, υλικής, πνευματικής και πολιτιστικής κοινωνίας του αύριο. Είναι εκείνα που μπορούν να βελτιώσουν και να πλουτίσουν με τα επιτεύγματά τους, την διεφθαρμένη κοινωνία μας.
Μαθαίνουμε στα παιδιά μας πως " ο θεός δε εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά του..." , τα σχέδια του όμως είναι ανεξιχνίαστα.
Ο χρόνος δουλεύει προς όφελος μας, πρέπει να μάθουμε να διεκδικούμε χωρίς ανυπομονησία και απερίσκεπτες σκέψεις.
Το μυθιστόρημα αυτό συνεχίζει να είναι ένα μάθημα ζωής....
Μάχομαι, σημαίνει δυναμώνω.
Συγχαρητήρια στην Θεοδώρα και από εμάς και χαρήκαμε που βρεθήκαμε δίπλα της σ'αυτή την όμορφη στιγμή. 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:














Δείτε το βίντεο:

google page rank