Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Εξαιρετικά επιτυχημένη η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) σήμερα στην Αθηνα 11/1/2015


Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του  Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. – Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, ώρα 11:00, η κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της εκδήλωσης, αποδείχθηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παρισταμένους Ξηρομερίτες και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον και να καμαρώσουν τα χορευτικά των συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συλλόγου Μοναστηρακιωτών
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από την Ταμία της Ομοσπονδίας Μαρία Μαντζάνα.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρη Στεργίου,   αφού  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ευχήθηκε να έχουμε μια χρονιά με υγεία και δύναμη και μια χρονιά ελπίδας, αλληλεγγύης και προοπτικής, με όσο το δυνατόν λιγότερα  προβλήματα και μια χρονιά καλύτερη, για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα. Αναφέρθηκε στα διάφορα προβλήματα της περιοχής μας τα οποία πρέπει να βρουν τη λύση τους για καλυτέρευση της υποβαθμισμένης περιοχής μας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις νέες Δημοτικές αρχές των Δήμων Ξηρομέρου και Ακτίου-Βόνιτσας.  Ακολούθησε παρουσίαση από την συγγραφέα  Χριστίνα Κυριακοπούλου, «Το Παραμύθι της Βόνιτσας» το οποίο κυκλοφορεί σε έντυπη έκδοση από τον Σύλλογο των εν Αθήναις Βονιτσάνων και προσωποποιεί σε πρωταγωνιστές την Βόνιτσα, το βουνό Αμαδαρός, τον Αμβρακικό κόλπο, το νησί της κουκομίτσας και την Κορπή.
Αμέσως μετά  τα χορευτικά του συλλόγου απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και του Συλλόγου Μοναστηρακίου, με τις όμορφες φορεσιές τους, χάρισαν το άρωμα της Ξηρομερίτικης περηφάνιας και λεβεντιάς, σε όλους τους παρευρισκόμενους και καταχειροκροτήθηκαν.
Στη συνέχεια ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόπης, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Κ.Σ.  την έκοψαν και την μοίρασαν σε όλους τους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους.
        Κλείνοντας ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου  αφού ευχαρίστησε και πάλι τους προσκεκλημένους, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και σε όλους τους Ξηρομερίτες και φίλους μια καλή χρονιά. 
 Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν πλήθος Ξηρομεριτών, και φίλων οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την γιορτινή εκδήλωση.
Μετά τα διαδικαστικά της εκδήλωσης οι συμπατριώτες και οι φίλοι αντάλλαξαν ευχές και συζήτησαν για τα προβλήματα της περιοχής μας, των Συλλόγων και την προοπτική επίλυσής τους. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωθιερέας του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, Βασίλειος Πόππης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Γιάννης Λύτρας, ο Βουλευτής Β΄ Αθήνας Δημήτρης Στρατούλης, ο π. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος της  ΠΑΝ.ΣΥ.  Πάνος Χολής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας, Δημήτρης Χριστόπουλος, και το μέλος του Κ.Σ. Πάνος Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βάλτου Χρήστος Σαλαούνης και ο Γραμματέας Δημήτρης Μασκλαβάνος, από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ναυπάκτου το μέλος του Κ.Σ.  Κώστας Λόης, η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσολογγίου Αγγελική Μπερερή, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Αλέκος  Σάββας, ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Μήτσης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ, Νίκος Κασόλας, ο  π. Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Παναγιώτης Τρυφιάτης και υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλ/νία, ο π. Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ., Φίλιππος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λιθοβουνίου συγγραφέας, Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλιωτών, Άρης Σουφλής, ο π. Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Τσούκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης εκπροσωπώντας το Δήμο Ξηρομέρου Κώστας Γεωργούλας, από το Σύλλογο Μπαμπίνης ο π. Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, από την Ένωση Αστακινών ο Χρήστος Μάντζαρης, ο Τάκης Μπαμπούρης και ο γιατρός Δημήτρης Γουλές, ο Ευάγγελος Κουτιβής μέλος του Δ.Σ. του  ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας», ο ραδιοφωνικός παραγωγός του «ΜΑΓΕΙΑ FM» Λάμπης Μαυρέλης, Πρόεδροι, Μέλη και Εκπρόσωποι όλων των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας.
Οι Πολιτευτές του Νομού μας: Πάνος Τρυφιάτης με το ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Κόκκαλης με το ΚΙΔΗΣΟ,  Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με το ΠΑΣΟΚ και η Ελισάβετ Λίτου με τη Ν.Δ,Επιστολές μας έστειλαν ευχόμενοι Καλή Χρονιά και επιτυχία στην εκδήλωση, ο βουλευτής της Ν.Δ. του Νομού Κώστας Καραγκούνης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Μαρία Τριανταφύλλου, οι υποψήφιοι Βουλευτές στο Νομό μας,  Σωτήρης Κοντονάσιος με το ΣΥΡΙΖΑ, Θωμάς Χούτας με τους ΑΝΕΛ, ο Θανάσης Κατερινόπουλος με το ΚΙΔΗΣΟ.
Το Κεντρικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον Πρόεδρο κ. Νίκο Κασόλα και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ για την παραχώρηση της αίθουσας. Ευχαριστεί επίσης το κατάστημα «Χωριάτικο» Περιστερίου του κ. Κώστα Κύρου με καταγωγή από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου, που μας προσέφερε για άλλη μια χρονιά δωρεάν την πίτα. Ευχαριστεί τα χορευτικά των Συλλόγων Φυτειωτών και Μοναστηρακίου. 
Ευχαριστεί ακόμη μια φορά τους παρευρισκόμενους στην όμορφη αυτή εκδήλωση, εύχεται και πάλι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, αλληλεγγύη και δύναμη.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:






























 ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΦΥΤΕΙΩΤΩΝ ΤΟ "ΛΙΓΟΒΙΤΣΙ"














































 ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΒΙΝΤΕΟ 




































































google page rank