Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αιτωλοακαρνανία: Μην την ξυπνάτε

Το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο αγροτικών προϊόντων (logistics center) της Ελλάδας, παρουσιάζεται αύριο στην Πάτρα, …την ώρα που η αγροτική Αιτωλοακαρνανία περιμένει …και περιμένει το «κοκαλάκι», ήτοι το δημοπρατήριο στη Λεπενού και την ανάπτυξη στο Πλατυγιάλι. 
Η πορεία μετατροπής της Λαχαναγοράς Πατρών στο μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο αγροτικών προϊόντων (logistics center) της Ελλάδας, πρόκειται να παρουσιαστεί αύριο, Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγίου Ανδρέα 12) στην Πάτρα, σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος του ΟΚΑΑ στην ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας», που διοργανώνουν ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών & Αλιείας (ΟΚΑΑ), το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Βασικοί ομιλητές θα είναι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Νικόλαος Μαντζούφας, ενώ την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της σημασίας μετατροπής της Λαχαναγοράς Πατρών σε κόμβο διακίνησης προϊόντων τοπικής παραγωγής, που θα συνδέει την Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων αυτής στην τοπική και εθνική οικονομία, αλλά και στην κοινωνία. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ένα προς ένα τα έργα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής από τον ΟΚΑΑ, σε μια προσπάθεια παραδειγματικής κίνησης διαφανούς διαχείρισης πόρων.

Αναλυτικότερα, θα παρουσιαστεί το σύνολο των έργων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΟΚΑΑ στο διάστημα Νοεμβρίου 2011 – Νοεμβρίου 2014 στην Ιχθυόσκαλα και τη Λαχαναγορά της Πάτρας.

Πρόκειται, δηλαδή, για ένα τεράστιας σημασίας έργο, που μεθοδικά έχει σχεδιαστεί και βήμα προς βήμα αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να φτάσουμε στην αυριανή παρουσίαση. Σε παλιότερες συναντήσεις-συσκέψεις για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, όπως και άλλοι εμπλεκόμενοι, μιλούσαν για «ένα από τα μεγαλύτερα διαμετακομιστικά κέντρα αγροτικών προϊόντων με την ανάπτυξη Logistics Center και Δημοπρατηρίου».

Για δημοπρατήριο στη Λεπενού, σε χώρο συνολικού εμβαδού 27.438 τ.μ. στη θέση «Σπαθάρι», που παραχωρήθηκε απ’ το ΥΠΑΑΤ στην Περιφέρεια, προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος εγκατάστασης δομών εμπορίας και προώθησης αγροδιατροφικών προϊόντων (Αγροδιατροφική Σύμπραξη και Δημοπρατήριο), …ούτε κουβέντα. Αλλά ακόμη κι αν γίνει κάποια στιγμή το Δημοπρατήριο στη Λεπενού, ως συμπληρωματική δομή στο μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο της Πάτρας, ποιο αλήθεια θα είναι το όφελος για την Αιτωλοακαρνανία, που για μια ακόμη φορά ως η ωραία κοιμωμένη παρακολουθεί απαθής τις εξελίξεις και τις ευκαιρίες να χάνονται;;;

Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε τις υποσχέσεις και τις ωραιότατες περιγραφές δυνατοτήτων και του κ. Κατσιφάρα (και όλων των άλλων) για το Πλατυγιάλι, που κατά την άποψή μας θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι στο επίκεντρο της όλης προσπάθειας; Χρειάζεται να σημειώσουμε τη συμβολή της Αιτωλοακαρνανίας στο αγροτικό ισοζύγιο της χώρας; Χρειάζεται, μήπως, να σχολιάσουμε οτιδήποτε για τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και τα όσα προ μηνών ειπώθηκαν (προ των εκλογών του Μαΐου), για μια ακόμη φορά, για την άρση τους;

Περιττό. Όσο περιττό και το να ρωτήσουμε …που είναι και τι κάνει το πολιτικό προσωπικό του νομού μας!
agrinioreport
google page rank