Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πριν τα Χριστούγεννα οι πληρωμές

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου, εκτός απροόπτου, θα γίνει η πληρωμή της δεύτερης δόσης της Ενιαίας Ενίσχυσης, σύμφωνα με πληροφορίες της ‘Ένωσης Αγρινίου. 
Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη δόση για την Αιτωλοακαρνανία ήταν 46.566.317,41 ευρώ και αφορούσε σε 29.038 δικαιούχους. Η καταβολή του υπολοίπου 50% θα γίνει απ’ ευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών. 
Για να συμβεί αυτό και για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο σοβαρής απώλειας επιδοτήσεων απ’ τους κτηνοτρόφους του νομού, η Ένωση Αγρινίου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αντίστοιχες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, επιδίδεται ήδη σε μια τιτάνια προσπάθεια εξεύρεσης 400.000 στρεμμάτων, που αποτελούν προϋπόθεση τόσο για τη β’ δόση στην Ενιαία Ενίσχυση όσο και για το 60% της Εξισωτικής Αποζημίωσης, και για την αποφυγή κατάρρευσης του προγράμματος της Βιολογικής Κτηνοτροφίας και αυτόχθονων-σπάνιων φυλών.

Διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς ότι απ’ την πλευρά μας θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, δεδομένης της κατάστασης, οι κτηνοτρ’οφοι μας να εισπράξουν τη μέγιστη δυνατή επιδότηση. Οι υπηρεσίες μας εργάζονται πυρετωδώς και ήδη η πρόοδος είναι σημαντική. Ταυτόχρονα, ανάλογος αγώνας δρόμου έγινε απ’ τη ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, η οποία και είναι σε θέση να αποστείλει αύριο, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, την πρώτη παρτίδα καταστάσεων για τις πληρωμές της Βιολογικής Γεωργίας (2ετία), πρόγραμμα που αφορά σε 600 παραγωγούς μας.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα αποσταλούν οι καταστάσεις και για τις πληρωμές στα Βιολογικά 5ετίας, προκειμένου να καταβληθούν οι πιστώσεις στους 1.100 δικαιούχους παραγωγούς μας. Να σημειωθεί ότι οι διασταυρωτικοί έλεγχοι απ’ τον ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκληρώθηκαν μόλις χθες, οπότε και «άνοιξε» το σχετικό πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει την διαδικασία πληρωμών του μέτρου 214 «Αγροπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» Δράση 1.1. Βιολογική Γεωργία. Η ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, χάρη και στη συνδρομή της Ένωσης Αγρινίου, είναι η πρώτη σε όλη τη χώρα που στέλνει τις καταστάσεις, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους κτηνοτρόφους του νομού μας.

e-ea.gr
google page rank