Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Γιορτή Τσίπουρου και Κάστανου στην Ροδαυγή στην Άρτα PHOTO


Γιορτή Τσίπουρου και Κάστανου στην Ροδαυγή στην Άρτα - VIDEO & PHOTO

Εκατοντάδες οι επισκέπτες - Το PamePreveza.gr σας μεταφέρει ότι έγινε στην γιορτή -  Πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο
Εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που κατέκλυσαν κάθε γωνιά της πλατείας στην Ροδαυγή της Άρτας χθες Κυριακή.
Κόσμος τόσο από την γύρω περιοχή και την Άρτα όσο και από γειτονικούς νομούς.
Από νωρίς το πρωί οι επισκέπτες έφταναν κατά δεκάδες, προκειμένου να παραβρεθούν στην μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται για 6η χρονιά φέτος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Πρόκειται για την γιορτή Τσίπουρου και Κάστανου που στέφθηκε για μια ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία.
Όσοι βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού, κάτω από τον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής που χτίστηκε το 1804, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν ζεστά ψημένα και βραστά κάστανα, τσίπουρο και τηγανίτες.
Να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα αλλά και να προμηθευτούν προϊόντα που παράγονται στην περιοχή όπως μαρμελάδες, μέλι, γλυκά του κουταλιού και φυσικά κάστανα και τσίπουρο και να απολαύσουν την μοναδική θέα στην κοιλάδα του Αράχθου και την οροσειρά της Πίνδου.
Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την απόσταξη του τσίπουρου, όπως μας περιγράφει στο βίντεο που ακολουθεί ο Κώστας Μπεκρής από τους ειδικούς στην παρασκευή τσίπουρου.
Τα κάρβουνα είχαν ανάψει από νωρίς και οι επισκέπτες περίμεναν υπομονετικά στην ουρά τόσο για τα κάστανα που προσέφερε ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος όσο και τα ψητά που προσφέρονταν σε οικονομικές τιμές.
Εντύπωση προκάλεσε η μεγάλη προσέλευση της νεολαίας που απέδειξε για μια ακόμη φορά την στήριξη της στη συνέχιση της παράδοσης.
Ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, που βρέθηκε στην γιορτή, ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τα τοπικά προϊόντα, μιλώντας στο pamepreveza.gr, έκανε λόγο για ένα θεσμό πλέον που γιορτάζεται για 6η συνεχόμενη χρονιά, ενώ η δημοτική αρχή στηρίζει τέτοιου είδους εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την παράδοση και προβάλουν τα τοπικά προϊόντα, τόνισε ο κ. Τσιρογιάννης (δείτε στο βίντεο που ακολουθεί).
«Στην Ροδαυγή έχουν γίνει αρκετά έργα και από την Π.Ε. Άρτας και τον Δήμο Αρταίων, με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα πόλο έλξης για επισκέπτες και μια έξοδο προς τα ημιορεινά της Άρτας» τόνισε επίσης ο κ. Τσιρογιάννης, ενώ όπως είπε, ο Δήμος θα συνεχίσει προς αυτήν την κατεύθυνση προσφέροντας την όποια βοήθεια, προκειμένου η περιοχή να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για Έλληνες αλλά και για ξένους επισκέπτες.
Το πρώτο βήμα γίνεται στις 26 Οκτωβρίου, όπου θα επισκεφθούν την Ροδαυγή Άγγλοι τουρίστες προκειμένου να γνωρίσουν αυτόν τον όμορφο τόπο, κατέληξε ο Δήμαρχος Αρταίων
Στην γιορτή βρέθηκαν επίσης, ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος, ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας, μέλη της δημοτικής αρχής Άρτας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και ο Δημήτρης Παππάς επικεφαλής της ΑΣΥΠ στην Πρέβεζα.
Η ορχήστρα του Ηλία Πλαστήρα έδωσε την παραδοσιακή νότα στην γιορτή ενώ καλεσμένος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής, που είχε και την ευθύνη της όλης διοργάνωσης, ήταν ο μουσικοχορευτικός όμιλος Νέα Χορωδία Λευκάδας.
Στην γιορτή βρέθηκαν επίσης και πολλοί λάτρεις της παράδοσης από την Πρέβεζα με τον φωτογραφικό φακό του pamepreveza.gr να «συλλαμβάνει» μερικούς από αυτούς:
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην συνέχεια και βίντεο αφιέρωμα στην γιορτή.
Η μουσική στην εισαγωγή του βίντεο είναι της Βιλελμίνης Κατσή

pamepreveza
google page rank