Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Παιδιά σε κάποια χωριά «φορτώνονται» σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων για να πάνε σχολείο

Είναι σκηνή που θα μπορούσε κανείς να την δει στη Βομβάη, στο Μπαγκλαντές ή σε κάποια άλλη αντίστοιχη περιοχή. Κι όμως, συμβαίνει στα ορεινά χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας. Τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο τους, ελλείψει άλλου μεταφορικού μέσου, στοιβάζονται σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.
Όπως αναφέρει και το patrisnews, έτσι μεταφέρονται στο σχολείο τους, από γονείς, συγγενείς οι γείτονες, οι μαθητές των ορεινών χωριών του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αφού, ακόμα, αν και διανύουμε τον Οκτώβρη, το θέμα της μεταφοράς, δεν έχει λυθεί.
Οι μισοί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λάλα προέρχονται από τα γύρω χωριά, από τα οποία όμως, αν και ήδη έχουμε «μπει» στον Οκτώβρη, δεν έχει ξεκινήσει η μεταφορά με μικρά λεωφορεία ή τα Ταξί, που μισθώνονται κάθε χρόνο για το σκοπό αυτό.
Κάθε πρωί οι γονείς, με τα μέσα που διαθέτουν, Ι.Χ, αγροτικά αυτοκίνητα ή και δίκυκλα ακόμα, μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο. Κι όσοι έχουν «χώρο» εξυπηρετούν συγγενείς και συγχωριανούς που, είτε δεν έχουν αυτοκίνητο ή έχουν κάποια δουλειά.


 | iefimerida.gr
google page rank