Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

53 χρόνια φυλακή για τους λαθροδιακινητές της Παλαίρου

Η ποινή  53 χρόνων στους δύο διακινητές μεταναστών και η δραματική ιστορία 4 παιδιών που πνίγηκαν το Νοέμβριο του 2013.
Πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2013, 27 αλλοδαποί αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή προσπαθώντας να περάσουν στην Ιταλία. 
Όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους και έτσι το πρωί της 15ης Νοεμβρίου το σκάφος που θα τους μετέφερε από την Πάλαιρο στη γειτονική χώρα ανατράπηκε με αποτέλεσμα να βρεθούν στην θάλασσα.
Οι 15 κατάφεραν να βγουν στην στεριά αλλά δυστυχώς 12 συμπατριώτες τους, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδάκια, δεν τα κατάφεραν αφού παγιδεύτηκαν μέσα στο σκάφος κοντά στη Πάλαιρο.

Η μητέρα των 4 παιδιών είχε σκοτωθεί στους βομβαρδισμούς της Συρίας ενώ  ο πατέρας τους, που ήταν  δάσκαλος, είχε δώσει 8.000 ευρώ για τη μεταφορά της οικογένειάς του από τους Τυνήσιους.
Το Λιμενικό Σώμα, το οποίο και είχε αναλάβει την υπόθεση με τους διακινητές μεταναστών και την τραγωδία της Παλαίρου, σε ανακοινώσεις του είχε αναφέρει  τότε ότι, μετά από έρευνες, συνελήφθη ο 58χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους, ο οποίος φέρεται να είχε συστήσει μαζί με άλλους τέσσερις ημεδαπούς (τρεις άνδρες, μία γυναίκα) και έναν ακόμη αλλοδαπό, εγκληματική οργάνωση για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών από Ελλάδα προς Ιταλία, έναντι αμοιβής.
Αναλυτικότερα, υπό το συντονισμό της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. ,στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας και του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, διενήργησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες των τριών από τους υπόπτους, στην περιοχή της Αμφιλοχίας και στην περιοχή «ΚΟΝΟΠΙΝΑΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ» Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί 20χρονος ημεδαπός, ένας εκ των πέντε υπόπτων και να κατασχεθεί Ι.Χ.Ε. όχημα.
Επίσης, στην ερημική περιοχή «ΚΟΝΟΠΙΝΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ» εντοπίστηκε και κατασχέθηκε δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα, ενώ στην περιοχή ΠΑΛΑΙΡΟΥ εντοπίστηκε και κατασχέθηκε φορτηγό όχημα Ι.Χ., το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή Μοσχάτου Αττικής και έφερε κλεμμένες πινακίδες.
Όπως προκύπτει από την προανάκριση, τα ανωτέρω οχήματα χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Το Ι.Χ.Ε. που εντοπίστηκε στην ανωτέρω ερημική περιοχή παραδόθηκε στο Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας για περεταίρω έρευνα.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από το Γραφείο Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Λευκάδας, συνελήφθη από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 34χρονος αλλοδαπός και από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, μία 53χρονη, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.
Ανωτέρω συλληφθέντες μαζί με τον 58χρονο αλλοδαπό χειριστή του σκάφους που ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΑΙΡΟΣ» Αιτωλοακαρνανίας και τον 20χρονο που συνελήφθη ως ύποπτος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ την 18-11-2013 παραπέμφθηκαν ενώπιον του αρμόδιου Ανακριτή.
Ερχόμενοι στο παρόν, ανακοινώθηκε από το  Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας η ποινή για τους 2 Τυνήσιους που προκάλεσαν τον θάνατο τόσων ψυχών το Νοέμβριο του 2013 η οποία ορίζεται σε ποινή καθείρξεως 53 ετών.
google page rank